AGF - FC Midtjylland

Danmark: Superligaen
AGF P. Mortensen (Str. 63)
Ceres ParkFuld tid1-2
FC Midtjylland F. Onyeka (27), S. Kaba (34)
LineupReferatVideo

Brian Priske:
Resultaterne har været bedre end spillet

Af Jonathan Kjær Troelsen

Efter en lige kamp var det de midtjyske gæster, som trak det længste strå.

Ritzau Scanpix
Ritzau ScanpixRitzau-Scanpix

FC Midtjylland har haft et travlt efterår, hvor der både har været Champions League, Superliga og pokalfodbold. På trods af de mange kampe ligger de forsvarende mestre på Superligaens førsteplads, og det er selvsagt noget, som Priske er tilfreds med.

- Det er positivt. Vi jagter Superligaen igen, det er der ingen tvivl om. Vi har holdet til det, og vi har truppen til det. Vi har fået en masse erfaring de seneste to måneder og specielt den seneste måned, hvor vi har spillet 8 kampe på 26 dage, siger Priske om det travle program til Indkast.dk.

Selvom kalenderen snart viser vinter er travlheden ikke ovre for klubben fra Herning/Ikast. I den kommende periode venter lige så mange kampe, men Priske føler sig godt rustet.

- Vi har fået rigtig gode erfaringer til den periode, vi går ind i nu. Vi spillede i dag, og så kommer der otte kampe indenfor de næste 28-29 dage. Vi vil ikke bare hænge på i Superligaen, men vi vil ligge nummer et ved vinterpausen, siger FC Midtjyllands cheftræner, som også har forklaringen på de gode Superliga-resultater.

- Vi har en rigtig god spillertrup. Vi har lang tid snakket om, at vi har en god bredde, og det synes jeg, vi har vist. Det kan godt være resultaterne har været bedre end spillet i Superligaen, men for mig er det ikke unaturligt, når vi skifter et X antal spillere og dermed mangler noget rytme, fortæller han.

Forskellen på AGF og FC Midtjylland i søndagens kamp var effektiviteten, og selvom det blev til tre point, er den 43-årige cheftræner ikke fuldendt tilfreds.

- Det var en tæt kamp. AGF gør det godt. De har nogle gode spillere og et godt koncept. De gør det svært for rigtig mange hold. Det er klart, jeg godt ville have haft endnu flere gode faser på bolden, som vi havde i første halvleg, og som vi lykkedes med ved første mål. Det ville jeg gerne have set endnu mere, for så ville det mere blive en kamp på vores præmisser i stedet for på AGF’s, siger Priske.

AGF
(4-3-3)
1Kamil Grabara
2Kevin Diks
6Sebastian Hausner
5Jesper Juelsgård
3Casper Højer
10Patrick Olsen
4Nicolai Poulsen ↩83
8Bror Blume
7 ↩71
9Patrick Mortensen (C)
11Gift Links ↩88
Bænk
13William Eskelinen
15Nicklas Helenius ↪83
17Alexander Munksgaard ↪88
18Mikkel Møller Lassen
14Jón Thorsteinsson ↪71
16Milan Jevtović
19Benjamin Hvidt
FC Midtjylland
(4-3-3)
1Jesper Hansen
2Dion Cools
28Erik Sviatchenko (C)
14Alexander Scholz
29Paulinho
40Jens-Lys Cajuste
43Nicolas Madsen ↩71
38Frank Onyeka
36Anders Dreyer ↩65
9Sory Kaba
7Pione Sisto ↩90
Bænk
31Mikkel Andersen
26Lasse Vibe
5Daniel Høegh
6Joel Andersson
11Awer Mabil ↪65
15Bozhidar Kraev ↪90
34Mikael Anderson ↪71

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik