F. Đuričić (71), V. Chiricheș (84), F. Caputo (85)
K. Linetty (33), A. Belotti (77), S. Lukić (79)
Stefan Lindahl

Fem mål på et kvarter i nyt Sassuolo-comeback

Sassuolo og Torino fik sparket denne weekends Serie A-runde igang med en målfest på MAPEI Stadium, som hele kampen lå under en tung tåge.
Fredag aften tog Sassuolo på hjemmebane imod Torino i den italienske Serie A. En tung tåge lå ned over banen på MAPEI Stadium i Reggio Emilia i gennem hele kampen. Det afholdte dog ikke de to mandskaber fra at holde kæmpe målfest.

Torino kom bedst fra start, og var spildominerende langt inde i første halvleg. Midt i halvlegen tippede balancen, og så var det hjemmeholdet, som virkede til at være i kontrol.

Den kontrol fik Torinos midtbanespiller Karol Linetty dog forstyrret efter en halv times spil. Polakken havde sneget sig med ind i Sassuolo-feltet. Om det var tågen, eller blot uopmærksom opdækning, der gjorde, at Linetty stod fuldstændig umarkeret, da Mergim Vojvidas indlæg havnede i fødderne på ham, kan man kun gisne om. Hvorom alting er satte Linetty roligt bolden ind bag Sassuolo-keeperen Andrea Consigli.

Med scoringen blev Linetty den blot anden målscorer for Torino i indeværende Serie A-sæson. De resterende fire mål står holdets kaptajn Andrea Belotti noteret for.

Sassuolo fortsatte, hvor de slap efter pausen, og lagde et tungt pres på Torino. Gæsterne var dog tæt på at udbygge føringen ved et noget bizart indlæg, som træffede den tværliggende opstander på Sassuolo-buret. Spørger man Torino-spilleren, så var det nok en afslutning.

Jeremie Boga fra Sassuolo var næste mand til næsten at score. Offensiv-profilen fra hjemmeholdet brændte i helt fri position bagerst i Torino-feltet en hovedstødsmulighed på næsten tomt mål. Og så begyndte det ellers at vælte ind med scoringer.

Hjemmeholdet fik udlignet med tyve minutter igen ved Filip Djuricic. En flot afslutning med hælen, efter et indlæg fra Mert Müldür, blev sendt imellem benene på Torino-keeperen Sirigu.

Selvom Sassuolo var det spil-dominerende mandskab i anden halvleg, så var Torino holdet med flest muligheder. Og kort efter Djuricic’ udligning, så nettede Toros talisman Andrea Belotti til 2-1. Efter en lang bold fik den italienske angriber løsrevet sig i Sassuolo-feltet. Han afsluttede som sædvanlig iskøligt, og udplacerede Consigli imellem stængerne.

Efter Torinos nye føringsmål tog det fart. Først mente Sassuolo, at de skulle have et straffespark. Det fik de ikke, og få øjeblikke senere lå bolden på ny i Sassuolo-målet. Belotti var denne gang i assistmagerens rolle, og sendte flot bolden ind imellem tre Sassuolo-spillere til Sasa Lukic i en omstilling, som sikkert lagde bolden i buret.

Med fem minutter tilbage af kampen fik vi på MAPEI Stadium et regulært drømmemål. Sassuolo-stopperen Vlad Chiriches hamrende fra lang afstand smukt bolden helt op i det fjerne målhjørne til reducerende 2-3. Hvis der var spindelvæv i mål-hjørnet, så blev det i den grad fjernet i situationen.

Kort efter kom udligningen så. Sidste sæsons Sassuolo-topscorer Francesco Caputo fik serveret et indlæg fra Domenico Berardi, og pandede sikkert bolden ind bag Torinos Sirigu.

I sidste weekend vendte Sassuolo 1-3 til en 4-3-sejr på udebane imod Bologna. I dag lykkedes det dog ikke klubben at finde den forløsende sejrscoring i overtiden. Derfor kunne Torino efter syv minutters tillægstid juble over deres første point i dette års Serie A. Sassuolo derimod forpassede chancen for en midlertidig førsteplads i ligaen.