O. Watkins (4), O. Watkins (22), J. McGinn (35), O. Watkins (39), R. Barkley (55), J. Grealish (66), J. Grealish (75)
M. Salah (33), M. Salah (60)
Jonathan Kjær Troelsen

Mesterskabs-mareridt: Aston Villa maltrakterer Liverpool

Et veloplagt hjemmehold afgjorde tingene efter 45 minutter, da Alisson manglede i Liverpool-målet.
Liverpool inkasserede søndag sæsonens første Premier League-nederlag, da en kollektiv nedsmeltning var udslagsgivende. Den normale Liverpool-målmand Alisson var ukampdygtig, da han havde pådraget sig en mindre skade til træning, og den spanske afløser, Adrian, skulle vise sig at blive en dyr herre.

Lidt over tre minutter var der spillet, da Adrian lavede en fejlaflevering, som røg ud til Jack Grealish. Grealish spillede nemt bolden ind til Aston Villas nyindkøbte Ollie Watkins, som helt upresset kunne score til 1-0. God start for hjemmeholdet og det skulle blot blive endnu bedre efter 22 minutter. Duoen bag målet til 1-0 slog til igen, og dermed kunne Watkins fordoble føringen.

Efter godt en halv times spil kom håbet tilbage til Liverpool, da Salah bankede bolden i kassen til 1-2. Gæsterne havde dog knap fået armene ned, inden Aston Villa igen bragte sig foran med to. Her prøvede Josh McGinn lykken udefra, og det var en klog beslutning. Via en afretning snød bolden Adrian i målet, og så var stillingen 3-1.

Det skulle vise sig at gå fra dårligt til pinligt for Liverpool inden pausen, da Ollie Watkins fuldendte sit hattrick. Dermed blev den tidligere Brentford-spiller den kun tiende spiller nogensinde til at score hattrick mod Liverpool i Premier League. Sidste gang var Dimitar Berbatov for Manchester United tilbage i 2010.

Ti minutter efter pausen scorede Aston Villas lejesvend Ross Barkley til 5-1. Englænderen trykkede af udefra, og endnu en afretning gjorde, at bolden endte udenfor Adrians rækkevidde. Efter en times spil scorede Salah sit mål nummer to, da Firminos intelligente aflevering spillede egypteren fri.

Stillingen i den vanvittige kamp var nu 5-2 til hjemmeholdet fra Birmingham. Men det skulle blive vildere endnu. I det 66.- og 75. minut scorede Jack Grealish til utrolige 6-2 og 7-2. Bemærkelsesværdigt var det, at scoringen til 6-2 var mål nummer tre denne aften, hvor det var en Liverpool-afretning, som gjorde, at Adrian var uden chance.

Med sejren rykker Aston Villa op på Premier Leagues andenplads, efter at have vundet alle sæsonens tre første kampe. Liverpool har nu ni point for fire kampe.