Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Denne artikel er sponsoreret
Daniel Brix

Fodboldens udvikling

Fodbold har nu ændret sig gennem årtier…
Hvis du har fulgt fodbold gennem en række år eller årtier, vil du helst sikkert have lagt mærke til, at der er sket store ændringer inden for en relativt kort tidsperiode. Måske har du lagt mærke til, at spillestilen i den favorit liga har ændret sig i løbet af den tid, som du har fulgt med. Derudover er teknologien kommet til at spille en større rolle, og elementer som online spil hos eksempelvis denne bookmaker aldrig har været mere populært end nu. I denne artikel vil der være fokus på, hvilke ændringer, som fodbold har været udsat, hvorfor det er tilfældet og slutteligt et bud på, hvordan udviklingen kan forventes at fortsætte i fremtiden.


Intensiteten er forøget over de sidste 10 år
Det er ikke særligt mange år siden, at det kunne føles som om, at en fodboldkamp blev spillet med nogenlunde samme intensitet fra start til slut. Dette er ikke længere tilfældet, for hvis de tænder dit TV i dag for at følge den kamp, hvor du har benyttet en kode til at spille på kampen og ny følger spændingen live, vil du opleve, at der er korte perioder med meget intense nærkampe, sprint til baglinjen og konstruering af et utal af chancer og pres mod modstanderens mål efterfulgt af perioder. Disse episoder ser ud til at blive efterfulgt af perioder med lav intensitet. Dette er naturligvis viden, som online spillere kan benytte til deres fordel, men hvorfor er det tilfældet?

Dette er ikke blot en følelse, for der er historisk evidens for, at antallet af udførte sprinter i den engelske Premier League er steget gennem de sidste 10 år.

Faktisk er stigningen i denne periode i omegnen af 50 %. Studier viser, at når en spiller lige har udført et sprint, er der behov for en restitueringsperiode efterfølgende, hvilket forklare perioder med lav intensitet.



Forskning i teknologi påvirker måden, der trænes på
Forskning indikerer, at hvis man skal træne effektivt i dagens fodboldverden, så skal der fokuseres på den aerobe træning. Her træner man hårdt i sådan en grad, at man i folkemunde ”syrer til”, hvilket netop er det, der opleves i lavintensitetsperioder efter perioder med et ekstremt højt niveau.

Man ser også i større grad, at alle store, internationale klubber nu integrerer forskning og teknologi, når det kommer til træning af spillere eller undervisning af deres fodboldtrænere. Dette skyldes, at man ønsker at have størst mulig viden om, hvordan den måde, som vi træner på, kan have en omkostning.



Et bud på fremtidens udvikling
Som det tidligere er nævnt, har der været en klar tendens til, at teknologi bliver en stadig større integreret del af fodboldens verden. Dette ses for eksempel ved VAR-teknologien, og denne tendens forventes at fortsætte i fremtiden. Dette skyldes, at når det kommer til kampe på det allerhøjeste internationale niveau, så er det som oftest kun marginaler, der afgør udfaldet af en kamp.

Kan man derfor øge sin viden og effektivere sin træning eller sit spil generelt, kan det være det, der i sidste ende gør forskellen. Man kan ligeledes håbe på, at det kan være med til at minimere skadesrisikoen i fremtiden, når vi får større afdækning af, hvilke konsekvenser forskellige former for træning har på kroppens led, muskler og knogler

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER