Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Sport og teknologi

- sådan supplerer de hinanden…
Sport og teknologi går hånd i hånd, og det er fornyeligt blevet tydeligt på fodboldbanen. Dommere har fået muligheden til at dømme så retfærdigt som muligt, og det er takket være playbackmulighederne som teknologien har velsignet os med. At sport og teknologi hjælper hinanden, er langt fra noget nyt, og hvordan de to verdner hjælper hinanden, kommer vi nærmere nedenstående.


Computerspil med sport som tema
Lige siden de første af de forskellige sportsspil har computerspil med sport som tema haft forrygende succes. FIFA, PES, og de mange Major League titler har haft stor kommerciel succes gennem årerne, og selv den dag i dag. Disse computerspil har dog især haft succes i nordiske lande, og det skyldes umiddelbart, at vi ikke altid har vejret med os, så når vejret er for ringe til at spille bold udenfor, så kan man sidde inde i varmen og spille videre.

Det er desuden muligt at spille som ens helt store sportshelte, og spillene kan derfor indleve vores fantasier som sportsstjerner. Vi kan for en stund lade som om, at vi er FC Barcelona, og det er os, som vinder kampen. Gennem computerspil har vi pludselig mulighed for at give vores input, og vi har ikke de samme begrænser, som når vi sidder og ser fodbold i fjernsynet. Derudover, så er der også en vis tilgængelighed. Det er let at tilkoble sig diverse kampe, og derved spille sammen med ens venner, uanset hvor i verden de befinder sig.


Sportens påvirkning på e-sport
E-sport er en computerspillenes version af konkurrencesport, som vi kender fra traditionel sport. E-sport er gennem de seneste år blevet til noget af et fænomen, og vi er begyndt at se Tv-kanaler, som er dedikeret til e-sport, ligesom vi kender fra diverse sportskanaler. Hvis man sidder og ser en e-sports kamp, og det er sådan set lige meget hvilket spil, som der tale om, så vil man lægge mærke til, at sport utvivlsomt har haft en stor indflydelse. Den måde turneringerne er sat op minder rigtig meget om traditionel sport, og kommentatorerne viser samme passion og kommentatortilgang, som vi kender fra f.eks. en fodboldkamp. Det resulterer i, at dem af os, som er vant til at se fodbold i fjernsynet hurtig, kan lære at følge med i en e-sports turnering, da det er et velkendt format.


Kan teknologien gå for langt?
Når det handler om sport og teknologi, så er der oftest en hårfin grænse imellem dem. Der er nogle områder, hvor teknologiens udvikling er velkommen, og andre hvor der hurtigt kan komme en større debat ud af det. Fornyeligt præsenterede Nike for eksempel en ny løbesko, som angiveligt skulle gøre en løber op til fire procent hurtigere. Det lyder umiddelbart som god markedsføring, men da New York Times tog sig til at teste det viste det sig, at det var rigtigt nok. Det har skabt en stor debat om, hvorledes det er acceptabelt, at teknologien har en direkte forbedring af en sportsudøvers præsentation, og det vil i lade jer beslutte.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER