Fodbold nyheder

Ny bombe i Barça:
Stortalent bedt om at finde ny klub

Af Christian Bang Jensen

Kaos hersker fortsat i Barcelona, og nu har træner Ronald Koeman fortalt den unge Barça-knægt Riqui Puig, at han ikke er med i planerne for sæsonen.

Article image

Ifølge den catalanske radiostation RAC1, har den nyansatte træner i FC Barcelona, Ronald Koeman, fortalt det 21-årige stortalent og La Masia-produkt Riqui Puig, at han ikke er med i planerne for førsteholdet i den kommende sæson. I stedet er han blevet bedt om at finde et nyt sted at spille fodbold.

Riqui Puig brød frem på den store scene i Barcelona i sidste sæson, hvor han blev en mere og mere integrerede del af førsteholdstruppen og fik flere kampe fra start. Samtidig bliver han i Barça-fankredse set som en af de næste fra talentfabrikken La Masia, der skal bære arven fra det hold, folk på verdensplan forelskede sig i, i begyndelsen af 10’erne med spillere som Lionel Messi, Sergio Busquest, Gerard Pique. Alle med en baggrund i klubbens ungdomsrækker.

Men det bliver altså ikke under hollandske Ronald Koeman. Frem mod sæsonens sidste træningskamp for FC Barcelona er unge Riqui Puig ikke engang i 22-mands truppen, hvilket skulle være det endelige bevis for, at midtbane-talentet, der bliver sammenlignet med Andres Iniesta, ikke kommer til at spille en rolle på Camp Nou i denne sæson.

Denne nyhed er blot en blandt mange andre dårlige nyheder i Barcelona denne sæsonoptakt – ja bare inden for de sidste 48 timer. Først var der hele sagen om Lionel Messi og hans fremtid. Dernæst er der blevet startet en indsamling om mistillid til præsident Josep Maria Bartomeu af fansene, hvor over 16.000 medlemmer af FC Barcelona har skrevet under, og at den forhenværende træner Quique Setien ikke har modtaget sin officielle fyring og derfor heller ikke sin fratrædelsesgodtgørelse.

De sidste par dage er det kommet frem, at klublægen siden 2007, Dr. Ricard Pruna, har forladt sin stilling på grund af diverse uoverensstemmelser (formentlig med træneren Ronald Koeman) , og at målmand Marc-Andre ter Stegen ikke vil forlænge sin kontrakt under den nuværende ledelse.

En del af identiteten i Barcelona handler i fansenes optik om at udvikle talenter i verdensklasse, men de seneste år er den ene La Masia-spiller efter den anden blevet valgt fra til fordel for dyrt indkøbte verdensstjerne, som ikke har slået til. Det har under præsident Josep Maria Bartomeu ledelse været med til at sende FC Barcelona på randen af økonomisk kaos.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik