Hvidovre - FC Helsingør

Danmark: 1. Division - NordicBet Liga
Hvidovre
Pro Ventilation ArenaFuld tid0-3
FC Helsingør S. Czajkowski (11), E. Just (16), O. Kjaergaard (90)
LineupReferat

FC Helsingør:
Vi forsvarer og angriber med livet på højkant

Af Raymund Nelausen

FC Helsingør har overrasket alt og alle efter de to første kampe i 1. division, hvor de har vundet begge. Til Indkast.dk fortæller Mikkel Thygesen, der er assistenttræner, hvorfor holdet er så gode.

Article image
Ritzau-Scanpix

To kampe og seks point. Det kunne næsten ikke blive meget bedre for FC Helsingør efter, at de er rykket op i 1. division. De har både slået Silkeborg og Hvidovre med store sejre, og det er et hold fyldt med selvtillid, der går på banen.

I aftenens kamp mod Hvidovre vandt de 3-0, hvor de var kyniske foran mål. Den tidligere FC Midtjylland- og Brøndby-spiller, Mikkel Thygesen, er i dag assistenttræner for FC Helsingør, og han fortæller, at selvtilliden har været altafgørende for holdet.

- Fodbold handler om selvtillid og om at tro på sig selv. Når man vinder, bliver man bekræftet i sit gode arbejde. Vi har et hold her, som igennem et helt år i 2. division har vundet rigtig mange kampe, fortæller Mikkel Thygesen til Indkast.dk.

Det var dog ikke en fejlfri kamp mod Hvidovre, og selvom FC Helsingør vandt 3-0, var det ikke alt, som fungerede for oprykkerne.

- Vi havde momentum i første halvleg, og Hvidovre havde det i anden, hvor vi blev trykket godt tilbage på egen banehalvdel. Fodbold handler også om at vinde de grimme kampe, og det gjorde vi i dag.

- Resultatet i dag lyver måske lidt i forhold til det spillemæssige, da Hvidovre var meget på bolden i dag. Vi tager det fra kamp til kamp, og tager selvtilliden fra i dag med videre.

På FC Helsingør har de flere store profiler som Kevin Stuhr-Ellegaard på målet og Jeppe Kjær på toppen. Mikkel Thygesen mener dog, at det er kollektivet, som driver holdet frem. I kampen mod Hvidovre blev der fightet igennem i hele kampen, og da det brændte på, var spillerne ikke blege for at ofre sig for holdet. Et ting, som Thygesen også har lagt mærke til.

- Man kan se det i gutternes øjne. Man kan se ilden i dem, og at de tror på det hele tiden. De forsvarer og angriber med livet på højkant, og det er dejligt at se, udtaler Mikkel Thygesen til Indkast.dk.

Næste opgave for oprykkerne er allerede på fredag, hvor de hjemme tager imod Vendsyssel FF. En kamp, som bliver fløjtet i gang kl. 19:00 på Helsingør Stadion.

Mere om kampen

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik