Danmark - Belgien

Europa: UEFA Nations League
Danmark
ParkenFuld tid0-2
Belgien J. Denayer (9), D. Mertens (77)
LineupReferat

Ingen drømmedebut for Hjulmand

Af Raymund Nelausen

Det blev ikke den ønskede start for Kasper Hjulmand som ny landstræner, da Danmark her til aften tabte 2-0 til Belgien i Nations League.

Article image

Her til aften stod Kasper Hjulmand i spidsen for Danmark for første gang, men det blev ingen drømmedebut for den nye landstræner. Der skulle kun gå ni minutter før, at han kunne se sit hold komme bagud.

Efter et hjørnespark til Belgien kunne Pierre Emile-Højbjerg ikke følge med Jason Denayer, der nemt kunne prikke bolden i målet bag Kasper Schmeichel. Det var nok ikke, hvad Hjulmand havde forventet, men danskerne var ellers godt med i starten af opgøret.

Danmark havde en stor del af boldbesiddelsen, og var dygtige til at køre bolden rundt i egne rækker. I første halvleg var de da også tæt på at udligne i flere omgange ved Kasper Dolberg og Christian Eriksen, men de kunne ikke score på Simon Mignolet i Belgiens mål.

Selvom man har bolden meget, er det ikke ensbetydende med, at man er farlig. Det må Kasper Hjulmand indse efter aftenens kamp. I store perioder af kampen var der nærmest kun danske fødder på bolden, men Danmark fik ikke held med sit slutprodukt, og så på ingen måde skræmmende ud i det offensive aspekt af spillet.

Belgien derimod formåede at være farlige, når det gjaldt. Med 13 minutter tilbage af opgøret brugte Romelu Lukaku sin fysik til at holde Andreas Christensen fra bolden, og aktionen endte efterfølgende med, at Dries Mertens nemt kunne bringe gæsterne på 2-0.

Det blev også kampens resultat, og det blev derfor ikke en drømmedebut for Kasper Hjulmand, som tabte sin første landskamp som dansk landstræner. Selvom Danmark ikke var så farlige, var der alligevel flere gode elementer i spillet, som Hjulmand kan tage med videre til kampen mod England, der spilles på tirsdag i Parken.

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik