Fodbold nyheder

Vidste du, at de har spillet for...

Vidste du, at de har spillet for - Juventus

Af Stefan Lindahl

Indkast giver dig her en liste på 12 tidligere Juventus-spillere, som du måske ikke vidste, havde spillet for “Bianconeri”.

Article image
Ritzau-Scanpix

Domenico Berardi
Den 26-årige nuværende Sassuolo-kaptajn var i to sæsoner ejet af storklubben Juventus. Torino-klubben hentede Berardi i Sassuolo, hvor han kom til som ungdomsspiller. Juve købte offensiv-spilleren for 34,5 mio. kroner, og solgte ham tilbage til Sassuolo for 75 mio. kroner. For Juve spillede Berardi ingen kampe. Dagen efter transferen til Juventus blev han nemlig lånt tilbage til Sassuolo i to sæsoner, før de altså hentede ham hjem permanent.

Ciro Immobile
Den italienske mål-ræv Ciro Immobile har været vidt omkring i sin karriere. I tre sæsoner var han ejet af Juventus, som primært brugte ham som udlejningsspiller. I sin Juve-tid var angriberen udlejet til Siena, Grosseto og Pescara, før han i sommeren 2012 blev solgt til Genoa for 30 mio. kroner. Fem førsteholdskampe nåede Immobile for Juventus. På Torino-klubbens Primavera-mandskab scorede italieneren 38 mål i 49 kampe.

Nicolas Anelka
Franske Nicolas Anelka, der som fodboldspiller levede noget af en nomade-tilværelse, tilbragte seks måneder som Juventus-spiller i foråret 2013. Han kom til klubben fra kinesiske Shanghai Shenhua på en fri transfer, og forlod ligeledes Juve på en fri transfer til fordel for engelske West Bromwich Albion. I Torino-klubben opnåede den franske angriber 55 minutter på banen og ingen scoringer. De seks måneder, og 55 minutter på banen, var dog nok til at sikre ham en Serie A-guldmedalje. I 2016 stoppede den tidligere franske Europamester sin aktive spiller karriere.

Lucio
Den brasilianske forsvarsklippe Lucio skiftede i sommeren 2012 fra Inter til rivalerne Juventus. Torino-klubben hentede den tidligere Verdensmester på en fri transfer. Seks måneder senere forlod han Juve, ligeledes på en fri transfer, til fordel for Sao Paulo i hjemlandet. Lucio, som tidligere i sin karriere vandt The Treble med Inter, nåede fire kampe for Juventus. I januar 2020 lagde han støvlerne på hylden. I sin aktive karriere spillede han blandt andet 105 A-landskampe for det brasilianske landshold.

Domenico Criscito
I 2002 hentede Genoa den italienske venstre back Domenico Criscito i Virtus Campania. De efterfølgende ni år brugte Criscito på at suse frem og tilbage i mellem netop Genoa og Juventus, som første gang hentede backen i sommeren 2004. Samlet set endte Juve med at tjene 30 mio. kroner i det indbyrdes regnskab, da Criscito i sommeren 2008 permanent blev Genoa-spiller. For Juves førstehold nåede italieneren at spille ni kampe. I sæsonen 2005/2006 vandt han sammen med Torino-klubbens Primavera-mandskab det italienske mesterskab.

Fabrizio Miccoli
Den tidligere dobbelte målscorer imod FC København i Champions League Fabrizio Miccoli skiftede til Juventus fra Ternana som 23-årig i sommeren 2002. Ligesom med så mange andre unge italienske spillere i Juventus var hans tid i klubben præget af udlån, salg og tilbage-køb. Angriberen var i hjemlandet udlånt til Fiorentina, som i en enkelt sæson også ejede ham, Perugia og portugisiske Benfica. I sommeren 2007, efter 39 førsteholdskampe for Juve og ti scoringer, solgte Torino-klubben ham til Palermo for 30 mio. kroner. Netop Palermo blev den klub, hvor Miccoli optrådte flest gange i sin aktive spiller-karriere, inden han i december 2015 lagde støvlerne på hylden i maltesiske Birkirkara FC.

Robert Kovac
Stopperen Robert Kovac, som for mange nok huskes bedst for sin tid i tysk fodbold hos blandt andre Bayer Leverkusen, Bayern München og Borussia Dortmund, var i to sæsoner ejet af Juventus. Den kroatiske forsvarsspiller kom til fra Bayern München på en fri transfer i sommeren 2005. To år senere blev han sendt tilbage til Tyskland, hvor Dortmund tog ham gratis. Kovac, som er bror til det kroatiske midtbane-ikon Niko Kovac, nåede 43 førsteholdskampe for Juve, og scorede et enkelt mål. Blot 18 af de 43 kampe for Juve var i Serie A-regi.

Christian Poulsen
Den danske midtbanespiller Christian Poulsen blev hentet til Juventus i sommeren 2008, efter at have vist fremragende takter på Sevillas midtbane, som han vandt UEFA Cuppen sammen med i sæsonen 2006/2007. Danskeren, som nåede 92 A-landsholdskampe, blev af Torino-klubben købt for 70 mio. kroner. To år senere sendte Juventus ham videre til Premier League og Liverpool for 40 mio. kroner. 60 gange optrådte danskeren for Juve, hvortil han bidrog med en enkelt scoring og tre oplæg.

Edwin van der Sar
Den hollandske keeper Edwin van der Sar nåede to sæsoner i Juventus fra år 1999 til 2001. Juve hentede van der Sar gratis i Ajax, og solgte ham videre til Fulham for 78 mio. kroner. I 88 kampe for den italienske storklub lukkede hollænderen kun 74 mål ind. Med Juve vandt keeperen ingen titler, hvilket han tog revanche for senere i sin aktive karriere med Manchester United, hvor det blandt andet blev til en Champions League-titel og fire engelske mesterskaber. I 2011 lagde van der Sar handskerne på hylden.

Thierry Henry
Det franske angrebsikon Thierry Henry bragede ind på den internationale fodbold-scene i slutningen af 90’erne. Juventus betalte i vinter-transfervinduet 1999 lige over 90 mio. kroner for den på daværende tidspunkt 21-årige franske angriber. Efter seks måneder, hvor Henry spillede 20 førsteholdskampe for italienerne, så solgte man angriberen til Arsenal, og scorede en profit på 30 mio. kroner. Henry vandt, ligesom van der Sar, ingen titler med Juventus, hvilket også for ham ændrede sig, da han skiftede til Premier League.

Simone Perrotta
Den italienske midtbanespiller Simone Perrotta kom til Juventus fra Reggina i sommeren 1998, men blot efter en enkelt sæson blev han sendt videre til Bari. Juve solgte Perrotta for 13 mio. kroner. Da italieneren forlod Juve var det som 21-årig. Senere i karrieren tilbragte Perrotta ni år hos Roma, og vandt blandt andet VM med Italien i 2006, hvor han i finalen startede inde. 15 førsteholdskampe spillede Perrotta for Juventus

Jacob Barrett Laursen
Den danske back Jacob Barrett Laursen var som ungdomsspiller en del af Juventus. Han skiftede i sommeren 2012 til Juve fra AaB for 7,5 mio. kroner. Et år efter skiftet blev danskeren sendt hjem til Danmark, hvor OB greb forsvarsspilleren. Efter en sæson på lån hos fynboerne, skiftede han permanent til Superliga-klubben for 750.000 kroner i sommeren 2014. For Juventus’ Primavera-hold nåede Laursen 15 kampe.

Mere om Juventus

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Başakşehir - Paris SGChampions League - Dortmund - ZenitChampions League - Juventus - BarcelonaChampions League - Manchester U - RB Leipzig