Liverpool - Burnley

England: Premier League
Liverpool A. Robertson (34)
AnfieldFuld tid1-1
Burnley J. Rodriguez (69)
LineupReferat

Rekorden udeblev for Liverpool

Af Henrik Varbøl Andersen

Liverpools normalt velsmurte maskine fik ikke udnyttet overtaget i den første time, og derfor måtte de skuffende nøjes med 1-1 hjemme mod Burnley.

Article image
Ritzau-Scanpix

Liverpool jagtede endnu en hjemmesejr for at slå Sunderlands rekord, som har stået i 128 år, som værende ubesejrede på hjemmebane i en hel sæson. Men manglende skarphed og en storspillende Burnley-målmand Nick Pope ville det anderledes.

Med Jordan Henderson ude resten af sæsonen havde Jürgen Klopp valgt at belønne stortalentet Curtis Jones med sin første startplads i en Premier League-kamp. Derudover var Neco Wiliams flyttet fra venstre back over til højre, og Trent Alexander Arnold ud på bænken. Hos gæsterne fra Burnley var der igen blevet plads til Chris Wood efter en skadespause.

Chris Wood og resten af Burnley-mandskabet havde dog ikke meget at byde på offensivt i første halvleg, hvor det ene efter det andet Liverpool-angreb bølgede ned mod Nick Pope i målet. Netop Pope var gæsternes bedste spiller i første halvleg. Flere store redninger fra den landsholds-aktuelle målmand forhindrede Salah, Mane og Curtis Jones i at score for hjemmeholdet.

Dog måtte Pope give fortabt efter 33 minutter. Andy Robertson var trukket over i Liverpools højreside for at sparke hjørnespark. Det blev ikke i første omgang farligt, men værterne holdt fast i bolden og presset på gæsternes. Fabinho viste overblik og lagde en genial bold over Burnley-forsvaret til Robertson, som ikke var nået retur til sin venstre side. Han headede med stor præcision bolden over i det lange hjørne uden chance for Pope. Fortjent føring til mestrene.

Resten af halvlegen formåede Burnley heller ikke at true ”The Reds”, og det var tættere på 2-0 end en udligning. Gæsterne forsøgte sig hele halvlegen med lange høje bolde frem mod deres to angribere, som dog var solidt pakket ind af hjemmeholdets defensiv. Ikke et eneste forsøg på mål i første halvleg fra Sean Dyches udvalgte.

Hjemmeholdets målløse-angriber Firmino fik chancen for at få scoret efter tre minutter af anden halvleg, da Salah stak ham fri i dybden. Firminos afslutning mod det lange hjørne tog opstanderen, og forhindrede dermed, at brasilianeren fik brudt sin stime på 11 målløse kampe, og det er næsten et år siden, at Liverpools foretrukne 9er har scoret på Anfield.

Det første kvarter af anden halvleg var identisk med ”The Reds” dominans i første. Igen var det dog Pope og dårlige afslutninger fra hjemmeholdet, som forhindrede scoringen til 2-0. Efter 68 minutter var det slut for talenterne Neco Wiliams og Curtis Jones. Klopp sendte Naby Keita og Trent Alexander-Arnold i aktion istedet.

De to indskiftere og resten af Liverpool-mandskabet kom direkte i ilden med det samme. Et frispark fra midten blev sendt dybt ned i Liverpool-feltet. Her oversprang James Tarkowski Fabinho og nedfaldsbolden havnede hos Jay Rodriguez, som på flot vis sparkede udligningen i kassen uden chance for Alisson. Højst overraskende og efter et kort VAR-tjek for offside fik målet lov at stå.

Målet ændrede kampen. Burnley lykkedes nu med at bremse Liverpools offensiv, og fik selv sat en række omstillinger ind, som gav hjørnespark og frispark. På et hjørnespark tre minutter før tid, fik Burnley fastholdt presset, og en dårlig clearing fra Alisson havnede hos indskiftede Johann Gudmundsson, som flugtede bolden på overliggeren.

Efter fire minutters overtid måtte mesterholdet fra Anfield sande at rekorden med at vinde samtlige hjemmekampe i sæsonen blev forpurret af Sean Dyches Burnley, som derved fortsat kan bejle til en Europa League-plads.

Mohammed Salah som bejler til tredje topscorer-titel i træk, var den store synder for hjemmeholdet, da han brændte en del chancer i dagens opgør, mens Nick Pope uden tvivl var kampens-spiller.

Sunderlands-rekord med hjemmesejre i alle kampe for 128 år siden står altså fortsat, og Liverpools sidste rekord-forsøg i denne sæson bliver at nå over de 100 point.

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik