Inter - Sampdoria

Italien: Serie A
Inter R. Lukaku (10), L. Martínez (33)
Stadio Giuseppe MeazzaFuld tid2-1
Sampdoria M. Thorsby (53)
Lineup

Genstartssejr til Eriksen og Inter

Af Christian Bang Jensen

Med en sprudlende Christian Eriksen på banen i 78 minutter udspillede Inter Sampdoria i søndagens sene Serie A-opgør. 2-1 blev resultatet i en til tider ulige og uskøn forestilling.

Article image
Ritzau-Scanpix

Efter tre måneders pause er Serie A vendt tilbage, og søndag aften tog mesterskabsaspiranterne Inter imod Sampdoria på et tomt San Siro.

På forhånd skulle der være klasseforskel mellem de to mandskaber. Sampdoria, med Claudio Ranieri på trænerbænken, kæmper for overlevelse, mens Inter, der havde tabte de sidste to kampe inden coronapausen, skulle ud og genfinde den energi, som Antonio Conte havde bragt ind på holdet i første halvdel af sæsonen, så milaneserne igen kunne lægge pres på Juventus og Lazio i mesterskabsduellen. Kampen bød tilmed på den sjældenhed, at det var to tidligere italienske managere med Premier League-titler på CV’et, som stod overfor hinanden.

I løbet af coronapausen har Sampdoria haft op mod 15 spillere smittet med COVID-19. Om det har haft en effekt på gæsternes form skal være usagt, men det var en første halvleg, hvor klasseforskelen var tydelig. Sampdoria blev i flere perioder udspillet af et Inter-mandskab, der, når de trykkede pedalen i bund, kørte gæsterne helt over.

Efter bare 10 minutter bragte Romelu Lukaku ”Nerazzurri” i front efter et fremragende et-to-opspil med Christian Eriksen, der spillede en forrygende første halvleg. Sampdoria kunne ikke sætte to afleveringer sammen, og på et gennemspillet kontraangreb kunne den ombejlede argentiner Lautaro Martinez gøre det til 2-0. En stilling, der holdt til pausen.

I pausen må den tidligere Leicester-manager Claudio Ranieri have talt med store ord i omklædningsrummet, for det var et langt farligere Sampdoria-hold, der kom ud til anden halvleg. Klasseforskellen blev mindre synlig og spændingen opstod, da norske Morten Thorsby efter en dødbold fik reduceret Inters føring. Gæsterne pressede flere gange på omkring Samir Handanovic’ mål, men Inter holdte stand og sikrede sig en 2-1-sejr.

Inter henter dermed tre point ind på Lazio, der efter 26 kampe nu kun er fem point foran ”Nerazzurri,” mens Juventus på førstepladsen har seks point ned til Inter. I den anden ende af tabellen ligger Sampdoria kun ét point over Lecce, der har holdt pause under nedrykningsstregen. Spændingen er derfor intakt i både top og bund af Serie A før de sidste 12 runder.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Juventus - LyonChampions League - Barcelona - NapoliChampions League - Bayern München - Chelsea