Silkeborg - SønderjyskE

Danmark: Superligaen
Silkeborg M. Madsen (14), K. Luijckx (68)
JYSK parkFuld tid1-2Tilskuere: 291
SønderjyskE E. Jonsson (74), A. Jacobsen (Str. 89)
LineupReferatVideo

Sønderjyske sendte Silkeborg ud af 3F-Superligaen efter stærkt underholdende kamp

Af Christian Kern Hansen

Silkeborg kan ikke længere overleve i landets bedste række efter et 2-1-hjemmebanenederlag til Sønderjyske.

Silkeborg tog her til eftermiddag hjemme imod Sønderjyske, og silkeborggenserne var igen pisket til en sejr, hvis de fortsat skulle have en chance for at overleve i 3F-Superligaen. Sønderjyske kunne i kølvandet på deres 2-0-nederlag på udebane til OB konstatere, at overlevelse nu var et point længere væk, da Lyngby formåede at hente et enkelt point hjemme mod Silkeborg. Det var derfor begge pressede mandskaber som indtog Jysk Park i dagens første kamp i 3F-Superligaen.

Kampen startede i et ganske højt tempo, og begge mandskaber var fra kampens begyndelse parate til at angribe modstanderen. Allerede efter tre minutter var Sønderjyske-stopperen Patrick Banggard forholdsvis tæt på at bringe sig udeholdet i front, da han sendte et hovedstød over mod det lange hjørne, men Silkeborg-keeperen Romo havde ikke de store problemer med at afværge en tidlig scoring.

Mulighederne var at finde i begge ender i kampens begyndelse, og det var en ganske underholde kamp der udspillede sig i det midtjyske. Der skulle ikke gå mere end 13 minutter før, at det første mål blev scoret i kampen. Efter 13 minutter lagde Vegaard Leikvoll Moberg den skråt tilbage til midtbaneprofilen Mads Emil Madsen, der har fundet vej til Sønderjyske-feltet. Den 22-årige midtbaneprofil kunne nemt eksekvere Moberg´s finde aflevering, og hjemmeholdet var dermed i front. 1-0 til Silkeborg.

Sønderjyske lod sig dog ikke slå ud af den tidlige scoring, og Sønderjyderne var i den grad fortsat med i kampen.

Efter 32 minutter udspillede der sig en noget kontroversiel situation i kampen, da Sønderjyske-backen tydeligt havde kontakt med Silkeborg-angriberen Brumado, men dommeren vurderede ikke, at situationen var nok til et straffespark til stor frustration for Brumado, der virkelig følte sig bortdømt.

Stillingen blev ved 1-0 efter de første 45 minutter, efter en meget underholdende første halvleg mellem de to udsatte mandskaber.

Anden Halvleg var bestemt heller ikke stilfærdig at overvære for seerne, og den høje underholdningsværdi var intakt. Sønderjyske var naturligvis bekendt med vigtigheden af som minimum at point med fra søhøjlandet, og efter 65 minutter var Alexander Bah meget tæt på at udligne. Bah fik en kæmpe mulighed efter en returbold som Silkeborg-keeperen havde givet, men Sønderjyske-kantspilleren overplacerede til stor ærgrelse sit skud, og stillingen var fortsat 1-0 til Silkeborg efter 65 minutters spil.

Fire minutter senere blev Silkborg-stopperen Kees Luijckx udvist efter, at han havde modtaget sit andet gule kort, og kort efter kunne Sønderjyske sende udligningen i kassen. Eggert Johnson prikkede en bold over stregen tæt inde nder mål efter tumult i feltet, hvor Silkeborg-keeperen Romo og de andre Silkeborg-spillere ikke kunne få bolden væk. 1-1 på Jysk Park.

I minutterne efter udligningen pressede Sønderjyske på for at komme i front, men Silkeborg lagde sig ikke ned på trods af kun ti mand på banen. Silkeborg kom efterfølgende frem til flere store muligheder, men de kunne ikke eksekvere de store åbninger i Sønderjyske-forsvaret, og den manglende skarphed straffede Anders K. Jakobsen efter 89 minutter, da han sendte et straffespark sikkert i kassen.

Nu havde Silkeborg det ene ben ude af 3F-Superligaen, og klubben skulle nu i fire minutters overtid jagte en udligning for at afværge en nedrykning til landets næstbedste række, men udligningen kom aldrig for silkeborgenserne, og de må nu indse, at næste sæson står på fodbold i den næstbedste række.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik