Fodbold nyheder

Braithewaite - fra Middlesbrough til Barcelona

Af Troels Drasbech

Braithwaite er det perfekte eksempel på uforudsigeligheden i karrieren som fodboldspiller.

Article image
Ritzau-Scanpix

Braithwaite har givet et stort interview til Daily Mail, hvor han beretter om sin vilde rejse fra bænken i Middlesbrough til at starte inde for selveste FC Barcelona.

- Jeg er den samme person som jeg var i Middlesbrough. Der var ingen klager fra mig, imens jeg var der - jeg trænede og arbejdede altid hårdt.

- Hvis du har en træner, der ikke kigger din vej, er det blot en del af fodbold - det er normalt og ikke noget personligt. Du må bare fortsætte, starter Braithwaite i sit interview.

Danskeren blev hentet i Toulouse af Garry Monk i juli 2017, men da december oprandt, blev Monk fyret, og ind kom Tony Pulis. Pulis brugte sjældent Braithwaite, hvilket resulterede i lejeaftaler til Bordeaux og Leganes. I et interview under Leganes-perioden nedtonede den 29-årige muligheden for en fortsættelse i den engelske klub, hvilket ikke faldt i god jord hos Pulis.

- Pulis ved hvilke spillere, han skal benytte til sin filosofi, så jeg har intet imod ham. Men nogle ting blev sagt om mig, som var langt fra sandheden - det var jeg utilfreds med. Men jeg har ikke noget personligt imod ham omhandlende den manglende spilletid, fortalte Braithwaite.

Hvorfor skulle han også have nogle følelser i klemme, når han i skrivende stund kan kalde sig Barcelona-spiller? Det er derfor også meget forståeligt, at danskeren ser frem til genoptagelsen af LaLiga efter den lange corona-pause:

- Jeg vågnede op i mandags, som når et barn vågner op til juleaften. Jeg tænkte: "Manner, det er kamp-uge". Jeg er her virkelig, og jeg forbereder mig til en kamp i weekenden, afslutter danskeren.

Braithwaite forklarer yderligere i interviewet, at han ser frem til at spille sammen med Suarez, som har været skadet siden danskerens ankomst. Det kan han få muligheden for, når Barcelona skal møde Mallorca på udebane den 13. juni i deres første kamp efter corona-pausen.


Mere om Martin Braithwaite

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik