Fodbold nyheder

De fem største røverkøb i Premier League

Af Troels Drasbech

Her kan man tale om nogle fantastiske handler.

Article image
Ritzau-Scanpix

Daily Star har lavet en liste over de fem bedste røverkøb i Premier League-historien - spillere der har haft en massiv indflydelse på deres hold efter de tiltrådte.


Sol Campbell fra Tottenham til Arsenal i 2001 - gratis
En af de mest kontroversielle handler i Premier League. Campbell krydsede det nordlige London for at underskrive en kontrakt med Arsenal - Tottenham forsøgte at undgå dette ved at tilbyde ham en ny kontrakt, der vil gøre ham til den højest lønnede spiller i deres historie. I Arsenal vandt Campbell to Premier League-titler, to FA Cups og var i Champions League-finalen.


Ruud Gullit fra Sampdoria til Chelsea i 1995 - gratis
Tilbage i 1987 blev han den dyreste spiller i verden, da han blev solgt fra PSV til AC Milan for 150.000.000 kroner. I 1995 forlod han Sampdoria til fordel for Chelsea på en fri transfer - Gullits tilstedeværelse hjalp den daværende manager - Glenn Hoddle - med at genskabe Chelsea. I 1997 var Gullit spillende manager og vandt FA Cuppen med London-klubben.


Joe Hart fra Shrewsbury til Manchester City i 2006 - 900.000 kroner
Dette var før City kastede om sig med millionerne. Hart spillede en hel sæson i League Two som 19-årig, hvilket fik flere PL-klubber til at rette deres fokus mod målmanden. Han endte i City og blev efterfølgende førstevalget på det engelske landshold, vandt to PL-titler, en triumf i FA Cuppen og to titler i den nuværende EFL Cup.


Eric Cantona fra Leeds til Manchester United i 1992 - 10.000.000 kroner
Cantona ankom endda til Leeds i et røverkøb, men for kun 200.000 kroner mere købte United ham, i sæsonen hvor ligaen blev omdøbt til Premier League - og hvilken effekt han havde for Manchester-klubben. Fire PL-titler, to FA Cups og et hav af mål og assists kom på spillerens CV i klubben. Cantona var en vital brik i klubbens genopstandelse.


N'Golo Kante fra Caen til Leicester City i 2015 - 50.000.000 kroner
En meget lav pris for franskmanden når man tager Kantes altafgørende rolle på Leicester-holdet i betragtning. Var måske den største grund til klubbens vanvittige 2015/16-sæson, hvor klubben vandt Premier League. Han fik kun et enkelt år i klubben, da Chelsea købte ham for det seksdobbelte sæsonen efter.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik