Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Christian Bang Jensen

Aritz Aduriz: Legenden skal have ny hofte

Baskiske Aritz Aduriz stopper sin karriere med øjeblikkelig virkning. Athletic Bilbao-angriberen på 39 år skal igennem en hofteoperation, og vil ikke være i stand til at fuldføre resten af sæsonen.
Athletic Bilbao-angriberen Aritz Aduriz annoncerede onsdag sit karrierestop på Twitter. Den 39-årige angriber havde inden begyndelsen af denne sæson luftet et stop, og med coronakrisen og den fortsatte sæsonudskydelse i Spanien er det blevet en realitet, at baskeren ikke er med, når fodbolden starter op igen på den iberiske halvø.

På Aritz Aduriz’ twitterprofil skrev den nu pensionerede spiller, at han skal igennem en hofteoperation.- Mange gange har jeg sagt, at fodbolden vil forlade dig, før du forlader den. I går sagde lægerne, at jeg skulle gennem en operation hellere nu end senere for at få udskiftet min hofte med en protese, så jeg kan få en så normal en hverdag som muligt, stod der i det lange afskedsbrev fra baskeren.

Athletic Bilbao skulle have mødt Real Sociedad i en ren baskisk Copa del Rey-finale den 18. april, men på grund af coronakrisen, er kampen udskudt på ubestemt tid. Kampen skulle have været Aritz Aduriz’ sidste udråbstegn på en flot karriere, og han har sammen med klubben forsøgt at udskyde den forstående operation til efter pokalfinalen. Kræfter i det spanske fodboldsystem har endda forsøgt at få spillet kampen under coronanedlukningen for at give angriberen den sidste kamp.

Men en ny dato er endnu ikke blevet fastsat, og derfor bliver det ikke muligt for angriberen at deltage. Kroppen har sagt stop.

- Desværre har min krop sagt ”basta." Jeg kan ikke hjælpe mine holdkammerater, som jeg gerne vil, og heller ikke som de fortjener. Sådan er en professionel atlets liv. Simpelthen, fortsatte beskeden fra den aldrende angriber.

Sæsonen startede ellers som et eventyr for Aritz Aduriz. I sæsonens første kamp blev han skiftet ind mod slutningen af åbningskampen mod Barcelona ved stillingen 0-0, og på et indlæg får den høje basker svinget hele kroppen rundt i et saksespark fra straffesparkspletten og forbi Marc Andre Ter Stegen i Barça-målet. Matchwinneren Aritz Aduriz.Den 39-årige baskiske legende har gennem sin karriere repræsenteret klubber som Mallorca og Valencia inden turen gik hjem til Baskerlandet og Athletic Bilbao – klubben han er vokset op i. Han nåede desuden 13 landskampe og er noteret for to mål – det seneste i en VM-kvalifikationskamp i 2016 mod Makedonien. På daværende tidspunkt var Aritz Aduriz 35 år, og han er derfor noteret som den ældste spiller i historien til at have scoret på det spanske landshold.

- Lad os glemme de finaler vi alle drømte om, så vi i stedet har tid til at sige farvel. Og ja vi er kommet til det tidspunkt, hvor jeg siger farvel og min vej ender. Uforglemmelig og fantastisk, fra start til slut. Fra bunden af mit hjerte, Tak, afsluttede Aritz Aduriz.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER