Fodbold nyheder

500 dage på skadeslisten - tålmodigheden er sluppet op

Af Troels Drasbech

Tiden i Barcelona har været ødelagt af et hav af skader.

Article image
Ritzau-Scanpix

Forventningerne var tårnhøje, da Ousmane Dembele blev hentet til Barcelona for næsten en milliard kroner tilbage i august 2017. Men spoler man tiden frem til maj 2020, er de tårnhøje forventninger blevet erstattet med et skadeshelvede og svingende præstationer fra den ellers så lovende kantspiller.

Dembele har haft hele otte alvorlige skader gennem sin forholdsvis korte tid i den katalanske klub, og i skrivende stund har han stået på skadeslisten i hele 425 dage, hvilket ifølge AS vil være tættere på 500 dage, inden franskmanden er kampklar igen. Den primære skadesårsag er alvorlige forstrækninger i baglåret, hvilket er hændt hele fem gange i løbet af spillerens Barcelona-karriere.

Problemerne slutter dog ikke her - ifølge AS har Dembeles tidligere personlige træner, Mickael Nava, forklaret om en manglende professionalisme uden for banen:

- Ousmane er en god dreng, men han kan ikke kontrollere sit liv. Han respekterer ikke restitutionsperioden og der er ingen struktur i den tætteste familie, udtalte træneren til Le Parisien.

Piben skulle dog have haft en anden lyd i indeværende sæson, og beskeden fra selve klubben inden sæsonens start lød på, at Dembele var blevet langt mere professionel angående sin diæt og restitution. Men i sæsonåbningen mod Athletic Bilbao blev Dembele skadet og allerede i november skete samme scenarie mod Dortmund.

Efter ansættelsen af klubbens nye træner i januar, Quique setien, fik den unge kantspiller fornyet håb, da træneren havde den nu 23-årige integreret i sine planer for holdets nye spillestil. Desværre for Ousmane Dembele var der intet fornyet i spillerens bentøj, og blot en måned senere blev en overrevet sene i baglåret bødlen, der sendte den uheldige franskmand på skadeslisten for ottende gang i Barcelona-tiden.

Den ottende skade på tre sæsoner skulle angiveligt have fået den sidste bid af tålmodighed til at forsvinde, og Barcelona står med et svært dilemma. Enten kan de sælge Dembele med et markant underskud, hvilket dog virker usandsynligt, da en byttehandel vil være langt mere gavnlig for klubben - eller også bliver spilleren sendt på lån ligesom man gjorde med Coutinho.

Mere om Ousmane Dembélé

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Atalanta - Paris SGChampions League - RB Leipzig - Atlético Madrid