Fodbold nyheder

Stam til De Ligt:
Bliv i Juventus i lang tid

Af Christian Kern Hansen

Den tidligere forsvarsprofil Jaap Stam ser det ikke som en optimal løsning for De Ligt at skifte Juventus ud på nuværende tidspunkt

Article image
Ritzau-Scanpix

Matthijs De Ligt spillede en fuldkommen afgørende rolle på Ajax-holdet i sidste sæson, hvor det hollandske tophold noget overraskende var millimeter fra at nå Champions League-finalen. Som 19-årig var De ligt allerede en af Europas mest solide forsvarsspillere, og de overbevisende præstationer på det succesrige Ajax-mandskab udmøntede sig i forrige sommervindue til et skifte til Torino-klubben Juventus. De Ligt har dog siden sin ankomst til det italienske haft problemer med at vise de helt samme takter som han udviste under hans tid i Ajax, og den engelske gigant Manchester United har været nævnt som et bud på en mulig kommende destination for den hollandske landsholdsspiler.

Den tidligere Manchester United-profil Jaap Stam ser dog ikke et sådant skifte være den bedste mulighed for De Ligt, og maner til besindighed hos den stadig meget unge 20-årige midterforsvarer. Jaap Stam har til det britiske medie Express udtalt følgende om hollænderens fremtid og nuværende udfordringer i Juventus.

- Jeg mener, at det er væsentligt, at De Ligt bliver i Juve i mange år, fordi det er den eneste måde at forbedre sig på, ved at omgås med de bedste, og ved at lære at leve med presset i vigtige Champions League og Serie A-kampe. Sådan indledte Stam til det britiske medie Express, og kom efterfølgende blandt andet ind på hans tanker om de udfordringer som De Ligt i denne sæson har mødt i Juventus.

- Han var kritiseret lidt, men bliver nødt til at forstå hvordan man skal tilpasse sig til en anden form for fodbold. Han er stadig ung, og Matthijs er hos en stor klub med langt mere pres end han var vant til.

De Ligt har i denne sæson fået masser af kampe for "Den gamle dame", og står noteret for 27 kampe indtil videre for den succesrige norditalienske mastodont.

Mere om Matthijs de Ligt

Mere om Juventus

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik