Fodbold nyheder

Det nye Manchester City? PL-klub tæt på nye ejere fra Saudi Arabien

Af Troels Drasbech

Den nuværende ejer har i en længere periode ønsket at sælge sin store ejendel i klubben.

Article image
Ritzau-Scanpix

2,8 milliarder kroner for 80% af ejerskabet i Premier League-klubben Newcastle. Sådan lyder det vanvittige bud fra Public Investment Fund of Saudi Arabia, PIF, som er verdens rigeste investeringsfond.

Det gastronomiske bud kommer i kølvandet på, at klubbens nuværende ejer Mike Ashley længe har været interesseret i at sælge sin ejendel af klubben, hvilket er hele 80%. Efter et utal af rygter om mulige købere, er et salg af "The Magpies" nu endelig kommet et skridt nærmere. Det skriver Daily Telegraph.

PIF har informeret Premier League om deres intentioner om en overtagelse af Newcastle, men inden noget salg kan komme på tale, skal Premier League undersøge finansieringerne hos køberen for at sikre deres legitimitet. Denne process kan tage måneder, da Premier Leagues primære fokus er rettet mod at løse problematikkerne, som Covid-19 har skabt.

Newcastle kan derfor blive den næste klub i Premier League, der får postet gastronomiske beløber ind i klubben. En forvandling der drager paralleller til Manchester City, som i 2008 blev opkøbt af Abu Dhabi United Group for 2 milliarder, og ikke har set sig tilbage lige siden.

Mere om Newcastle

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik