Fodbold nyheder

DBU-læge:
Vi tager vores forbehold om coronavirus

Af Frederik T. Sørensen

Dansk Boldspil-Union følger Corona-situationen tæt og opfordrer alle danske klubber, til at tage de rette forbehold.

Article image
Ritzau-Scanpix

Coronavirus har fyldt meget i mediebilledet i den seneste tid, hvilket har forårsaget flere udsatte kampe rundt omkring i verden. DBU oplever også, at mange danske klubber spørger til, hvilke forbehold de skal tage over for den smitsomme sygdom.

DBU anbefaler på deres egen hjemmeside, at klubber og andre følger myndighedernes vejledninger og restriktioner. De skal samtidig forsøge at undgå både at spille turneringer og afholde træningslejre de steder, hvor der ifølge myndighederne er risiko for at blive smittet.

- I forbindelse med den aktuelle virus-situation, er vi i DBU i løbende kontakt med Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og ECDC samt med UEFA for at kunne vurdere situationen, særligt i forhold til vores landsholdsspillere i forskellige europæiske klubber. Vi anbefaler alle at følge myndighedernes anbefalinger i forhold til rejser, karantæner og andet, udtaler Morten Boesen, der er forbundslæge i DBU.

Lige nu er der dog ikke fare for, at der i Danmark vil blive aflyst fodboldkampe, koncerter og så videre, men DBU følger naturligvis situationens udvikling dag for dag:

- Vi følger anbefalinger, råd og retningslinjer fra de relevante myndigheder og drøfter hele tiden betydningen for dansk fodbold, både landshold og breddefodbold. Når der ikke er advarsler eller anbefalinger om forbud i det øvrige samfund, følger vi også de retningslinjer i fodboldens verden. Det vigtigste er at følge med dag for dag, da tingene ændrer sig hele tiden, udtaler forbundslægen også ifølge hjemmesiden.

Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik