Fodbold nyheder

Djemba-Djemba mindes afdøde Foés sidste ord

Af Frederik T. Sørensen

Den tidligere Superliga-spiller mindes afdød holdkammerats uhyggelige sidste ord.

Article image

Den tidligere Manchester United og OB-spiller Eric Djemba-Djemba nåede at spille 34 kampe for Cameroun mellem 2002 og 2011. For dem deltog han blandt andet i 2002-udgaven af Africa Cup of Nations, hvor de vandt. Han deltog også i 2003-udgaven af Confederations Cup, hvor holdet fik en fornem sølvmedalje.

Sidstnævnte turnering huskes derimod for en tragisk episode. Djemba-Djembas holdkammerat og midtbanemakker Marc Vivien-Foé pludselig kollapsede i semifinalens 72. minut i midtercirklen. Efter knap en times forsøg på at genoplive Vivien-Foé, måtte redderne give fortabt. Han døde den junidag i 2003 blot 28 år gammel. På vej til kampen mod Colombia i semifinalen kom Vivien-Foé med en udmelding, som Djemba-Djemba aldrig kommer til at glemme.

- Han sagde, at hvis nogen dør i dag, så gør vi dét. Vi behøver ikke at tabe kampen, for jeg har lovet min kone og børn, at vi når den finale. Jeg har brug for at vinde Confederations Cup, sagde Foé ifølge The Sun til Djemba-Djemba.

Selve episoden husker Djemba-Djemba forståeligt nok også. Vivien-Foé havde kort inden beklaget sig til Djemba-Djemba om træthed. Planen var at trille bolden ud af banen ved det næste spilstop. Vivien-Foé tacklede herefter modstanderen Mario Yepes og faldt umiddelbart efter om.

- Vi gik over til ham og vidste hurtigt, at han var død med det samme.

En efterfølgende obduktion viste, at Vivien-Foé havde hypertrofisk kardiomyopati. En lidelse der kan forårsage pludseligt hjertestop under fysisk aktivitet.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik