Barcelona - Real Madrid

Spanien: La Liga
Barcelona
Camp NouFuld tid0-0Tilskuere: 93.426
Real Madrid
OptaktLineupReferat

Årtiets sidste Clásico endte i en tam og målløs affære

Af Christian Bang Jensen

Der var bagt godt og længe op til årtiets sidste El Clásico mellem FC Barcelona og Real Madrid, men for første gang i 17 år endte et opgør mellem de to klubber målløst.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det var en tam affære som millioner af mennesker verden over kunne overvære her til aften, da de to spanske giganter; FC Barcelona og Real Madrid for sidste gang i dette årti stødte sammen. Kampen var sat op til at blive den første sætbold i jagten på det spanske mesterskab. Vinderen af opgøret kunne få et tre points forspring ned til modstanderen og yderligere fire point ned til Sevilla på tredjepladsen.

Men kampens betydning sad godt plantet i hovederne på de 22 spillere. For det var en kamp, hvor forsvarspillet kom i et positivt lys, mens offensiven for de to mandskaber var tandløse og tamme som lam.

Især Barcelona manglede skarpheden hos de tre forreste og midtbanen kunne ikke lukke op for en solid Real Madrid defensiv, hvor især spillere som Federico Valverde og Casemiro gjorde sig positivt bemærket.

Det tegnede ellers godt i første halvleg. Her gjorde især Real Madrid sig bemærket med velspillet og modigt offensivt fodbold, som i store dele af halvlegen pressede det catalanske hjemmehold tilbage. Barcelona kom dog også frem til et par chancer, men hver gang bolden nærmede sig målet, blev den reddet på stregen af holdene forsvarsspillere.

I anden halvleg gik kampen helt død. Kun walisiske Gareth Bale fik sendt en bold over målstregen, men målet blev korrekt dømt offside, da oplægsholderen Benjamin Mendy løb frem mod en stikning en tand for tidligt og dermed fandt vej til en offsideposition.

De to hold holdt hinanden stangen, og dermed har de to klubber begge 36 point efter 17 kampe, og La Liga er dermed stadig helt åben godt halvvejs gennem turneringen.

Barcelona
(4-3-3)
1Marc-André ter Stegen
2Nélson Semedo ↩55
3Gerard Piqué
15Clément Lenglet
18Jordi Alba
20Sergi Roberto
4Ivan Rakitić
21Frenkie de Jong
10Lionel Messi (C)
9Luis Suárez
17Antoine Griezmann ↩83
Bænk
13Neto
31Ansu Fati ↪83
23Samuel Umtiti
5Sergio Busquets
19Carles Aleñà
22Arturo Vidal ↪55
27Carles Pérez
Real Madrid
(4-3-1-2)
13Thibaut Courtois
2Daniel Carvajal
5Raphaël Varane
4Sergio Ramos (C)
23Ferland Mendy
15Federico Valverde ↩80
14Casemiro
8Toni Kroos
22Isco ↩80
9Karim Benzema
11Gareth Bale
Bænk
1Alphonse Areola
18Luka Jović
25Vinícius Júnior
3Éder Militão
6Nacho
10Luka Modrić ↪80
27Rodrygo ↪80

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik