Fodbold nyheder

Hvem skal lave Chelsea-målene?

Af Torsten Brix

London-klubben kan ikke erstatte Eden Hazard, men hvem skal prøve at gøre det? Indtil videre har det været ”Striker Light”…

Article image

- Vi må ikke smide alt for meget ansvar på de unge spillere, der spillede samme position som Eden. Jeg skal nok tage noget af presset væk fra dem, hvis jeg kan. Men med tanke på de mange mål som Eden lavede, så ved jeg ikke, om én spiller kan lave alle disse mål, men vi har mange angribere med forskellige kvaliteter.

Sådan sagde Chelsea-angriberen Olivier Giroud på deres træningstur, efter klubben havde solgt Eden Hazard til Real Madrid. Belgieren lavede 21 mål i sidste sæson for Chelsea, og en mand med mange mål i støvlerne findes end ikke blandt de centrale angribere i truppen. Se blot her:

Olivier Giroud
Premier League-kampe: 40
Premier League-mål: 5
Kampe pr. mål: 8

Michy Batshuayi
Premier League-kampe: 32
Premier League-mål: 4
Kampe pr. mål: 8

Tammy Abraham
Premier League-kampe: 2
Premier League-mål: 0
Kampe pr. mål: -

Til sammenligning så brugte den tidligere centrale Chelsea-angriber Diego Costa blot 1,71 kamp pr. Premier League-mål. Så hullet i Chelsea-angrebet er til at få øje på. I sidste sæson blev Hazard topscorer for London-holdet, mens den anden på listen var Pedro med otte Premier League-scoringer.

Giroud lavede godt nok 13 mål i sæsonen, men 11 af disse kom i Europa League, mens de to rejsende angribere – Gonzalo Higuain og Alvaro Morata – lavede fem Premier League-mål hver.

At Hazard forlod Chelsea - ligesom Higuain og Morata - gjorde, at Giroud fik en etårig kontrakt, og derudover er det den nye manager Frank Lampards tanke at give masser af tillid til unge spillere. Transferkarantænen har sikkert medvirket til de længevarende kontrakter til unge talenter som Mason Mount og Ruben Loftus-Cheek. Derudover håber Lampard også, at Callum Hudson-Odoi bliver tilføjet til denne liste.

Chelsea-offensiven består altså af de to tilbagevendte fra låneaftaler - Michy Batshuayi og Tammy Abraham – samt den aldrende Giroud, hvis kontrakt ellers skulle udløbe. Blandt denne trio skal den ene centrale angriber i 4-2-3-1-formationen findes.


Manglende mål for manden med 211 mål
Midt i dette står den nye manager Frank Lampard, som pudsigt nok har klubrekorden for Chelsea med 211 mål, og om kort tid venter Manchester United i åbningskampen til Premier League.

Forleden tabte Chelsea til Kawasaki Frontale med 0-1, og siden har der været skrevet og sagt meget om Chelseas ”Striker Light”. Ikke mindst fordi de andre ”Top 6-hold” i den grad har styr på deres offensiv, selvom Manchester Uniteds Romelu Lukaku rygtes til Inter.

Kigger man nærmere på statistikkerne for sidste sæson, så scorede Pedro – som tidligere nævnt – otte Premier League-mål i sidste sæson, mens Willian lavede tre og Batschuayi lavede fem under lejeopholdet hos Crystal Palace. Sommerens store indkøb – Christian Pulisic – lavede fire mål i Bundesligaen, mens Hudson-Odoi, der var skadet i sæsonstarten, endnu ikke har scoret for Chelsea i Premier League – ligesom Tammy Abraham.

Så selvom det virker oplagt at sige, at Chelsea-målene skal komme fra deres midtbanespillere, er der ikke så meget i statistikkerne, der tyder på dette. Ifølge rygterne fra England så skulle Lampard ønske at spille i en 4-2-3-1-formation med enten Ross Barkley eller Mason Mount som ”10’er”, så meget skal testes for den nye manager Lampard.

Et af de mest sikre kort på holdkortet skulle have været N’Golo Kante, men hans knæproblemer fra sidste sæson fortsætter, og om han bliver klar til sæsonstarten, er meget tvivlsomt. Så stakkels Lampard har nok problemer at forholde sig til… blandt andet – hvem skal lave Chelsea-målene?

Optakter

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik