Fodbold nyheder

Holland - den næste generation

Af Torsten Brix

Talentfabrikken i Holland fortsætter produktionen…

Article image

Torsdag aften skal Holland møde England i EM-kvalifikationen, og træner Ronald Koeman kan glæde sig over en gylden hollandsk generation, som vi blot har set toppen af, slår han fast i The Guardian:

- Dette hold er det bedste i mange år, men de er lige startet. Der er nogle gigantiske talenter. Frenkie de Jong har lige skrevet kontrakt med Barcelona, og måske gør Matthijs de Ligt det samme. Han kommer i hvert fald til at skrive kontrakt med en storklub, men ingen ved hvilken endnu. Donny var de Beek har også haft en rigtig god sæson, så det peger i den rigtige retning.

- I Holland er der blevet udviklet mange talenter i den seneste tid, og udover spillerne, som nu er internationalt kendt, er der yderligere fire eller fem på vej. Hollands U/17 har lige vundet EM, men de er stadigvæk under 17 år, så vi skal vente nogle år med dem endnu. Men går alt, som det skal, vil vi se flere af disse spillere på det hollandske landshold om et par år. Vi er et land, som altid vil producere gode unge spillere – altid…

Udover de mange talenter på det spændende og unge Ajax-mandskab er der også i den trup den mere erfarne Daley Blind, og på det hollandske landshold finder man også Barcelona-målmanden Jasper Cillesen samt Champions League-vinderne fra Liverpool – Virgil van Dijk og Georginio Wijnaldum.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik