Fodbold nyheder

Serie A-puslespil:
Sådan overlever holdene

Af Stefan Lindahl

Ligesom der er spænding i toppen af Serie A, er der det også i bunden, hvor flere traditionsklubber er overhængende fare for nedrykning. Indkast giver dig her et overblik situationen i bunden af den bedste italienske række.

Article image
Ritzau-Scanpix

Før sidste spillerunde i Serie A er der høj spænding i bunde af tabellen, hvor den ene nedrykker stadig skal findes. Fire hold kan ende som sorteper. Heriblandt er flere traditionsklubber.

Chievo og Frosinone er allerede sikre nedrykkere, men den sidste plads er åben, og det kan blive både oprykkerne fra Empoli og traditionsklubberne Fiorentina, Genoa og Udinese.

Tabel og kampprogram

15.Fiorentina3747-4540
16.Udinese3737-5240
17.Empoli3750-6838
18.Genoa3739-5737

38. spillerunde
Inter - Empoli
Fiorentina - Genoa
Cagliari - Udinese

Sådan overlever Fiorentina
Firenze-klubben kan med en sejr over Genoa selv afgøre, om de skal overleve eller ej. For at være sikre skal Fiorentina bare have point, for så er de pointmæssigt bedre end Genoa. Hvis de taber til Genoa, så vil holdet fra Ligurien være bedre end Fiorentina indbydes. Det vil betyde, at Firenze-klubben lander på 40 point, og derfor skal “Viola” håbe, at enten Udinese, som Fiorentina er bedre indbyrdes med, eller Empoli ikke hiver point i deres kampe. Taber Firenze-klubben til Genoa samtidig med, at Empoli vinder deres kamp og Udinese henter point, så rykker Fiorentina ned.

Sådan overlever Udinese
Udinese kan kun rykke ned, hvis de holder åbent hus i de bagerste geledder mod Cagliari i sidste spillerunde. Holdet er bedre end Genoa indbyrdes og eftersom, at tilfældet ved pointlighed mellem alle tre mandskaber på 40 point sætter holdene i en ekstern tabel, så vil Genoa kun rykke over Udine-klubben, hvis de vinder med fire rene mål over Fiorentina. Hvis det sker, så vil Fiorentina lige pludselig være dårligst i den tabel, da de så vil have en negativ målscore på -3. Udineses samlede målscore i den eksterne tabellen før runden er +1, derfor skal klubben fra Norditalien altså tabe med fem rene mål, da de ved samme mål-difference som Fiorentina vil have scoret flere mål end Firenze-klubben, hvis de skal rykke ned.

Sådan overlever Empoli
Oprykkerne fra Empoli skal, hvis Genoa henter point også hente point. Empoli er dårligere end Genova-klubben indbyrdes, så derfor ender de under dem, hvis de ender á point. Derfor kan Empoli kun overleve, hvis de selv gør arbejdet færdigt, eller Genoa henter et lavere antal point i sidste runde, ellers rykker oprykkerne ned igen.

Sådan overlever Genoa
Genoa kan overleve, selvom de ikke vinder i Firenze over Fiorentina. Et point kan nemlig være nok, hvis Empoli taber i sidste runde. Det skyldes, at Genoa er bedre indbyrdes, hvis de to ender á point. Alfa omega for Genova-klubben er altså at hente point. Taber de, er løbet kørt.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik