Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Stefan Lindahl

EL-Overblikket: Scenarier i sidste runde

Torsdag aften blev næstsidste runde i Europa League-gruppespillet afviklet. Indkast giver dig her et overblik over, hvilke hold der allerede nu er videre, og hvem der skal slås for videre avancement i sidste spillerunde.
Gruppe A
HoldKampeMålscorePoint
1.Bayer Leverkusen511-810
2.FC Zürich56-59
3.AEK Larnaca55-75
4.Ludogorets54-63

Kommentar
Bayer Leverkusen og Zürich er begge sikkert videre til slutspilskampene. Hvis de to hold ender á point, vil Leverkusen forblive etter, da de er bedst indbyrdes. En Zürich-sejr og et Leverkusen-pointtab vil betyde, at Zürich vinder gruppen. Både Ludogorets og Larnaca har ikke mulighed for videre avancement.

Kampe i sidste runde
Ludogorets – FC Zürich
AEK Larnaca – Bayer Leverkusen

Gruppe B
HoldKampeMålscorePoint
1.RB Salzburg515-515
2.Celtic55-69
3.RB Leipzig58-76
4.Rosenborg53-130

Kommentar
Salzburg er sikre på gruppens førsteplads uanset resultaterne i sidste spillerunde. Eftersom, at Leipzig er bedst indbyrdes med Celtic, vil en Leipzig-sejr og et Celtic-nederlag betyde, at tyskerne avancerer til næste runde. Rosenborg har udspillet sin rolle.

Kampe i sidste runde
Celtic – RB Salzburg
RB Leipzig – Rosenborg

Gruppe C
HoldKampeMålscorePoint
1.Zenit Skt. Petersborg56-311
2.Slavia Prag52-37
3.FC København53-45
4.Girondins Bordeaux55-64

Kommentar
Det eneste der er sikkert, i denne gruppe er, at Zenit slutter som vinder. Bordeaux kan med en sejr over FC København stadig nå slutspillet, hvis Sparta Prag taber til Zenit eftersom, at franskmændene er bedst indbyrdes mellem de to. Københavnerne kan også stadig kvalificere sig til næste runde. Det kan dog kun lade sig gøre, hvis FCK selv slår Bordeaux, og Sparta taber til Zenit, da tjekkerne er bedst indbyrdes. Sparta kan med et point mod Zenit holde fast i andenpladsen i gruppen.

Kampe i sidste runde
Slavia Prag – Zenit Skt. Petersborg
FC København – Girondins Bordeaux

Gruppe D
HoldKampeMålscorePoint
1.Dinamo Zagreb511-313
2.Fenerbahce57-68
3.Spartak Trnava53-74
4.Anderlecht52-72

Kommentar
Både Dinamo Zagreb og Fenerbahce er sikret videre avancement. Begge hold er også definitivt endt på deres respektive pladser i gruppen. Trnava og Anderlecht har begge udspillet sine roller.

Kampe i sidste runde
Dinamo Zagreb – Anderlecht
Spartak Trnava – Fenerbahce

Gruppe E
HoldKampeMålscorePoint
1.Arsenal511-213
2.Sporting CP510-310
3.Vorskla Poltava54-103
4.Qarabag52-123

Kommentar
Arsenal og Sporting er begge videre til slutspillet og eftersom, at Arsenal er bedst indbyrdes, kan Sporting ikke overhale englænderne. Vorksla og Qarabag er ude af turneringen før sidste runde.

Kampe i sidste runde
Arsenal - Qarabag
Sporting CP – Vorskla Poltava

Gruppe F
HoldKampeMålscorePoint
1.Real Betis57-211
2.AC Milan511-610
3.Olympiakos58-57
4.F91 Dudelange53-160

Kommentar
Real Betis er sikret videre avancement allerede. Hvis spanierne vinder deres sidste kamp over bundproppen Dudelange, er holdet sikret førstepladsen. Hvis Betis og Milan ender af point, er spanierne videre som etter, da de er bedst indbyrdes. AC Milan kan med point ude over Olympiakos, kvalificere sig til slutspillet. Hvis Olympiakos skal gå forbi italienerne, skal grækerne vinde med 2-0 eller mere end to mål. Hvis kampen, ligesom den første, ender 3-1 til hjemmeholdet, så er Olympiakos videre, da de så vil have den bedste måldifference. I bunden har Dudelange intet at spille for.

Kampe i sidste runde
Olympiakos – AC Milan
F91 Dudelange – Real Betis

Gruppe G
HoldKampeMålscorePoint
1.Villarreal510-57
2.Rapid Wien55-97
3.Rangers58-76
4.Spartak Moskva58-105

Kommentar
Alle fire hold kan stadig gå videre, og alle som nummer et. Hvis Villarreal vinder deres sidste kamp over Spartak, er spanierne sikker etter, da de er bedre end Wien indbyrdes. Hvis Rapid Wien bare får point mod Rangers, er Rapid videre sammen med Villarreal, hvis spanierne ikke taber. Hvis Rangers vinder over Rapid, og Villarreal vinder over Spartak, er Rangers også videre sammen med spanierne. Hvis Rangers og Rapid spiller uafgjort, og Spartak slår Villarreal, så er østrigerne videre som etter, sammen med Spartak. Rangers og Spartak kan dog sagtens gå videre sammen, det kræver blot en sejr til begge mandskaber. Hvis Rapid vinder, og Villarreal spiller uafgjort er østrigerne videre som vinder af puljen sammen med Villarreal. Med en sejr til både Villarreal og Rapid Wien eller uafgjort i begge opgør holder puljen status quo.

Kampe i sidste runde
Rapid Wien - Rangers
Villarreal – Spartak Moskva

Gruppe H
HoldKampeMålscorePoint
1.Eintracht Frankfurt515-415
2.SS Lazio58-99
3.Apollon Limassol57-94
4.Olympique Marseille55-131

Kommentar
Frankfurt og Lazio er begge videre inden deres indbyrdes opgør i sidste spillerunde. Resultatet af den kamp vil ikke have indflydelse på holdenes endelige placering i gruppen. Sidste års finalister, Marseille, og Apollon har ingen mulighed for videre avancement.

Kampe i sidste runde
SS Lazio – Eintracht Frankfurt
Marseille – Apollon Limassol

Gruppe I
HoldKampeMålscorePoint
1.KRC Genk510-88
2.Besiktas59-107
3.Malmö FF56-66
4.Sarpsborg 0858-95

Kommentar
Endnu en pulje hvor intet er sikkert. Det eneste der er sikkert, er at både Malmö og Sarpsborg, skal vinde for at kunne gå videre. Hvis Genk taber til Sarpsborg, og Malmö spiller uafgjort med Besiktas, så ender Genk, Besiktas og Sarpsborg alle på otte point. I det tilfælde vil Besiktas gå videre som etter, da de er bedst de tre i mellem med syv point, sammen med Sarpsborg, der vil ende med seks point indbyrdes. Ved to uafgjorte kampe eller sejre til både Genk, og Besiktas ændres stillingen ikke. Hvis Malmö vinder over Besiktas, og Genk spiller uafgjort, vil Genk ende som etter og Malmö som toer, da belgierne er bedst indbyrdes. Hvis Besiktas og Sarpsborg vinder, går de to videre sammen, da Sarpsborg vil være bedre end Genk indbyrdes.

Kampe i sidste runde
KRC Genk – Sarpsborg 08 FF
Besiktas – Malmö FF

Gruppe J
HoldKampeMålscorePoint
1.Krasnodar58-512
2.Sevilla515-69
3.Standard Liège57-99
4.Akhisar Belediyespor54-140

Kommentar
Det eneste der er sikkert, er at bundholdet Akhisar, har udspillet sin rolle. En sejr til Krasnodar vil betyde, at russerne slutter som etter, hvis Liège samtidig får point avancerer de sammen med russerne. Hvis begge kampe ender uafgjort, vil Sevilla gå videre sammen med Krasnodar, da spanierne er bedst indbyrdes med Liège. Hvis Standard Liège vinder, og Sevilla vinder, vil alle tre hold være á point med samme antal point indbyrdes. Hvis Sevilla vinder større end, eller med samme antal mål som Liège går spanierne så videre som etter, hvorimod Liège skal vinde med seks mål mere end Sevilla for at gå videre foran spanierne i dette regnestykke. I samme regnestykke vil Krasnodar fortsat gå videre. Det sker dog kun, hvis Krasnodar ikke taber med en forskel større end tre mål kontra Lièges sejr. Hvis Sevilla vinder med fire eller mere, og Liège bare vinder, så ender Krasnodar som Sorte Per i gruppen.

Kampe i sidste runde
Akhisar Belediyespor – Standard Liège
Sevilla - Krasnodar

Gruppe K
HoldKampeMålscorePoint
1.Dynamo Kiev510-611
2.FC Astana57-58
3.Stade Rennes55-86
4.FK Jablonec55-82

Kommentar
Rennes og Astana spiller skæbnekampen i Frankrig i denne puljes sidste runde. Det hold der vinder, går videre sammen med Kiev. Ukrainerne kan med en sejr hjemme over Jablonek cementere førstepladsen. Uafgjort mellem Rennes og Astana holder stillingen intakt. Hvis Kiev taber, og Astana vinder, går Kiev videre som etter og Astana som toer, da ukrainerne er bedst indbyrdes.

Kampe i sidste runde
Dynamo Kiev – FK Jablonek
Stade Rennes – FC Astana

Gruppe L
HoldKampeMålscorePoint
1.Chelsea510-115
2.BATE Borisov56-86
3.MOL Vidi53-56
4.PAOK Thessaloniki54-93

Kommentar
Chelsea er sikre på førstepladsen. Hvis begge kampe ender uafgjort, er BATE videre sammen med Chelsea, da de er bedst indbyrdes, det samme sker hvis både BATE og Vidi vinder. Hvis hviderusserne taber til PAOK, og Vidi får point, er ungarerne videre. Hvis PAOK vinder over BATE, og Vidi taber, så vil alle tre hold være á point indbyrdes. I det tilfælde vil PAOK gå videre som nummer to, da de vil have den bedste måldifference indbyrdes mellem de tre.

Kampe i sidste runde
MOL Vidi – Chelsea
PAOK Thessaloniki – BATE Borisov

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER