Stefan Lindahl

CL-overblikket: Scenarier i sidste runde

Tirsdag og onsdag blev næstsidste runde i dette års Champions League-gruppespil afviklet. Indkast giver dig her et overblik over, hvilke hold der allerede nu er videre, og hvem der skal slås for videre avancement i sidste spillerunde.
Gruppe A
HoldKampeMålscorePoint
1.Atletico Madrid59-612
2.Borussia Dortmund58-210
3.Club Brügge56-55
4.Monaco52-121

Kommentar
Både Atlético Madrid og Borussia Dortmund er allerede videre fra gruppespillet. Samtidig er Club Brügge sikre på at avancere til Europa League-slutspillet. Hvis Dortmund vinder over Monaco, skal Atlético Madrid ligeledes slå Club Brügge for at gå videre som etter. Hvis holdene ender á point, avancerer Dortmund som etter, da tyskerne er bedst indbyrdes.

Kampe i sidste runde
Monaco – Dortmund
Club Brügge – Atlético Madrid

Gruppe B
HoldKampeMålscorePoint
1.FC Barcelona513-413
2.Tottenham58-97
3.Inter55-67
4.PSV Eindhoven55-121

Kommentar
FC Barcelona er som det eneste hold allerede sikkert videre. Barcelona er også sikre på gruppens førsteplads uanset resultatet i deres kamp mod Tottenham. Inter og Tottenham slås om den sidste plads videre, hvor mandskaberne er á point. På papireret virker Inters modstander noget mere overkommelig end Tottenhams, men med Barcelona allerede videre som etter kan det være åbningen for ”Spurs”. Får både Tottenham og Inter et point hver, går Tottenham videre, da de er bedst indbyrdes.

Kampe i sidste runde
FC Barcelona – Tottenham
Inter – PSV Eindhoven

Gruppe C
HoldKampeMålscorePoint
1.Napoli57-49
2.Paris Saint-Germain513-88
3.Liverpool58-76
4.Røde Stjerne54-134

Kommentar
Ingen kan reelt set vide sig sikre på at avancere fra denne dødens gruppe. Napoli har et fremragende udgangspunkt og vil være sikre på avancement, hvis de henter point på Anfield. Paris Saint-Germain vil med en sejr over Røde Stjerne ligeledes være sikre på videre deltagelse. Hvis PSG vinder, og Liverpool vinder med 1-0 eller mere end et måls forskel over Napoli, så er italienerne ude. Hvis PSG spiller uafgjort mod Røde Stjerne, og Liverpool vinder 1-0 eller med mere end et måls forskel, så er Liverpool videre som etter, da de er bedst i de tre holds indbyrdes samlede point-regnskab, hvor Liverpool så har seks point, og de andre to fem. Hvis det scenarie bliver tilfældet, ryger pariserne ud, da Napoli er bedre end dem indbyrdes. Hvis Liverpool taber til Napoli, og Røde Stjerne slår PSG, så ryger Liverpool ned på sidstepladsen, og Røde Stjerne avancerer til Europa League-slutspillet.

Kampe i sidste runde
Liverpool – Napoli
Røde Stjerne – Paris Saint-Germain

Gruppe D
HoldKampeMålscorePoint
1.FC Porto512-413
2.Schalke 0455-48
3.Galatasaray53-54
4.Lok. Moskva54-113

Kommentar
Både Porto og Schalke er sikkert videre. Ingen af de to kan forlade deres nuværende placering. Galatasaray er et point foran Lokomotiv i kampen om Europa League-avancementet. Galatasaray er bedre indbyrdes med Lokomotiv, hvorfor tyrkerne kan leve med at ende á point, mens russerne skal vinde deres sidste kamp for at have muligheden for Europa League til foråret.

Kampe i sidste runde
Galatasaray – FC Porto
Schalke 04 – Lokomotiv Moskva

Gruppe E
HoldKampeMålscorePoint
1.Bayern München512-213
2.Ajax Amsterdam58-211
3.Benfica55-114
4.AEK Athen52-120

Kommentar
I bunden af gruppen er Benfica allerede nu sikre på avancement til Europa League, mens AEK har udspillet sin rolle. Bayern München og Ajax er begge sikret videre avancement i Champions League, men deres indbyrdes kamp i sidste spillerunde kommer til at afgøre rækkefølgen. Bayern kan med en sejr spille sig sikkert videre som etter, mens Ajax skal vinde for at have mulighed for at avancere som dukse fra puljen. Uafgjort ændrer ikke på holdenes placering.

Kampe i sidste runde
Benfica – AEK Athen
Ajax Amsterdam – Bayern München

Gruppe F
HoldKampeMålscorePoint
1.Manchester City514-510
2.Olympique Lyon511-107
3.Shakhtar Donetsk57-155
4.Hoffenheim510-123

Kommentar
Manchester City kan med en sejr over Hoffenheim avancere som sikker etter fra gruppen. Hvis Hoffenheim vinder opgøret, og Shakhtar Donetsk taber, så kan Hoffenheim stadig nå at kvalificere sig til Europa League-slutspillet i foråret. En Shakhtar-sejr over Lyon vil sende ukrainerne videre i Champions League-slutspillet. Hvis opgøret i Ukraine ender uafgjort, avancerer Lyon fra gruppen sammen med Manchester City. Hvis City taber, og Lyon vinder, avancerer Lyon som vinder af gruppen, da de er bedre end englænderne indbyrdes.

Kampe i sidste runde
Shakhtar Donetsk – Olympique Lyon
Manchester City - Hoffenheim

Gruppe G
HoldKampeMålscorePoint
1.Real Madrid512-212
2.AS Roma510-69
3.Viktoria Plzen55-154
4.CSKA Moskva55-94

Kommentar
Real Madrid er sikkert videre som etter uanset udfaldene i de sidste gruppekampe. Roma er ligeledes sikre på andenpladsen, da Real er bedre indbyrdes med italienerne. CSKA skal have point mod Real Madrid, hvis de skal gøre sig forhåbninger om avancement til Europa League i foråret, da russerne er dårligst indbyrdes med Viktoria Plzen. Tjekkerne kan altså sikre sig tredjepladsen med en sejr hjemme over Roma.

Kampe i sidste runde
Real Madrid – CSKA Moskva
Viktoria Plzen – AS Roma

Gruppe H
HoldKampeMålscorePoint
1.Juventus58-212
2.Manchester United56-210
3.Valencia54-55
4.Young Boys52-111

Kommentar
Juventus og Manchester United er sikkert videre fra gruppen, Valencia er sikrert avanceret til Europa League-slutspillet, og Young Boys ender sidst. Juventus skal tabe point i udekampen mod Young Boys, hvis United skal have en mulighed for at ende som etter. Ender de to tophold á point, er United bedst indbyrdes og avancerer som etter.

Kampe i sidste runde
Valencia – Manchester United
Young Boys – Juventus

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER