Torsten Brix

Tim Cahill - Den boksende veteran

Midtbanespilleren Tim Cahill er muligvis Australiens største profil nogensinde, men han er nu blevet 38 år, så der mangler lidt til hidsige midtbanemotor.
Timothy Filiga Cahill – bedre kendt som Tim Cahill – er en stor stjerne på det australske landshold, og det har han været i en lang årrække efterhånden. Han har således været fast mand på landsholdet siden sin debut i 2004. Debuten kom i en relativ sen alder, og det har en helt fornuftig forklaring. Han havde nemlig spillet to landskampe for Samoas U/20-landshold i 1994, og da FIFAs regler dengang betød, at man var låst til et landshold, hvis man havde spillet U-landskampe andre hold, var Tim Cahill dermed låst til det lille landshold.

I 2004 blev reglerne dog ændret, og dermed kunne Tim Cahill stille op for både Samoa og Australien, men også England og Irland, da hans bedsteforældre er irske og han havde fået engelsk statsborgerskab. På trods af tilnærmelser fra det irske fodboldforbund, valgte Tim Cahill dog at spille for Australien, og det har de nok ikke fortrudt siden.


Stjerne i Premier League
Tim Cahill blev hentet til England af kult London-klub Millwall i 1997, og i 1998 fik han debut for førsteholdet. Dette var starten på et succesfuldt ophold i London-klubben, og i løbet af de næste seks år spillede Tim Cahill 249 kampe - med 56 mål til følge. Hans sidste kamp for klubben var i øvrigt FA Cup-finalen mod Manchester United i 2004.

Efter sommerpausen i 2004 valgte Everton at købe Tim Cahill i Millwall, hvilket mange Everton-fans sent vil glemme. Cahill endte nemlig som topscorer for klubben i sin første sæson, og han blev også kåret til ”Årets Spiller” af fansene. Hans efterfølgende sæsoner i klubben blev blandede, men det var på grund af skader. Når Cahill var klar, var han den største stjerne på Everton-mandskabet og en stor stjerne i Premier League.

Alting har dog en ende. Efter otte år som Everton-spiller takkede Tim Cahill af og valgte at prøve noget helt nyt. Han skiftede til New York Red Bulls i MLS, hvor han blev holdkammerat med Thierry Henry. Her spillede han i tre sæsoner, inden han vendte ”hjem” til Melbourne efter et ophold i kinesisk fodbold – eller rettere – hjem til Millwall. For her i 2018 har han igen spillet i London-klubben trods den fremskredne alder, og derudover er han fortsat på landsholdet.


Landsholdet – og noget med et hjørneflag
Tim Cahill fik, som tidligere nævnt, først debut på landsholdet i 2004, hvilket også er en af grundene til, at han ”kun” er oppe på 104 landskampe indtil videre.

Cahill har dog deltaget i mange turneringer med det australske landshold: OL i 2004, Confederations Cup i 2005, Asian Cup i 2007 og 2011 samt VM i 2006, 2010, 2014 og 2018. Man må dermed sige, at 38-årige Tim Cahill er en erfaren herre, når det gælder landsholdsfodbold.

I disse 104 kampe er det blevet til hele 50 mål, og dermed har han bokset lidt på hjørneflaget 50 gange. Cahills signaturfejring af mål er nemlig at løbe ud til hjørneflaget og bokse til det, og det har altid medbragt stor publikumsjubel.

Tim Cahill er en klar profil på det australske landshold, men det er nok også sidste gang, at den 38-årige offensive midtbanespiller optræder for Australien til et VM, så man må derfor formode, at han vil give alt for at sætte et flot sidste aftryk på sin VM-karriere.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER