Torsten Brix

Sevilla – Andalusiens stolthed

Storholdet fra det ulidelige varme Andalusien har gjort manager-sædet ”hot” under Manchester Uniteds Jose Mourinho, men hvem er Sevilla-spillerne egentlig? Indkast.dk har kigget nogle af spillerne efter i sømmene.


Sådan var den hårde dom fra den meget fulgte Gary Lineker på Twitter efter det triste Manchester United-nederlag i Champions League til Sevilla FC. Efter kampen blev der sat spørgsmålstegn ved, om Jose Mourinho er den rette manager på Old Trafford. Hårde udmeldinger men hvem var spillerne, der skabte dette pres på den kontroversielle manager. Se her lidt information om nogle af spillerne.



Jesus Navas
Navas var skadet i returkampen på Old Trafford, men spillede rigtigt stærkt i det første møde – dog ikke som vi kender ham fra England. Den tidligere Manchester City-spiller var nemlig ikke den offensive højre kant, som han var kendt for i Premier League. Den offensive spiller er blevet omskolet til en aggressiv højre back, og kollegaen på venstre back Sergio Escurdero har beskrevet ham på følgende måde:

- Det er ikke en naturlig position for ham, men hold da kæft, hvor har han spillet stærkt.



Ever Banega
Ever Maximiliano David Banega har fået smidt ”10-tallet” på ryggen i Sevilla, og her har argentineren spillet stærkt på den defensive midtbane. Han er blevet beskrevet som ”fundamentet” på Sevilla-holdet, og han er også en af de spillere med flest afleveringer i dette års Champions League. 711 afleveringer har han lavet i Champions League inden kampene imod Manchester og over 1000 er det blevet til i La Liga. Han er meget undervurderet på Sevilla-holdet og er ”fundamentet” eller ”hjertet” på mandskabet.



Luis Muriel
Selvom målene er udeblevet, har Sevilla-træner Vincenzo Montella brugt masser af tid på at rose den colombianske angriber for arbejdsindsatsen. Før opgørene imod Manchester havde Muriel ikke startet en eneste Champions League-kamp i denne sæson, men siden ankomsten har Montella vist masser af tillid, og der er voldsomme forventninger til fremtiden for den 26-årige angriber.



Pablo Sarabia
Ualmindelig intelligent offensiv midtbanespiller som sparker ligegodt med begge ben. Derudover er han hurtig, meget disciplineret og har lavet flest assists af alle Sevilla-spillerne i La Liga… hvor meget mere kan man ønske sig af en offensiv spiller?



Stephen N'Zonzi
Den mest omtalte og roste spiller efter den store bedrift på Old Trafford, hvor den store franskmand overskyggende sin landsmand - Paul Pogba. Manchester Uniteds dyrtindkøbte midtbanespiller tabte som indskifter slaget på midtbanen – ligesom Nemanja Matić gjorde. Stor bedrift efter N'Zonzi, der tidligere på sæsonen blev ”slagtet” af træner Eduardo Berizzo, da den daværende Sevilla-træner hev midtbanespilleren ud i Champions League-opgøret imod Liverpool. Terrorudskiftningen skete i pausen, og imens Sevilla var nede med 0-3. Kampen sluttede 3-3. Montellas ankomst i Sevilla har givet N'Zonzi en ekstra chance, og den udnyttede han blandt andet imod Manchester United.



Wissan Ben Yedder
Den 27-årige angriber lavede to af de tre mål i det føromtalte comeback imod Liverpool, men jo også to mål som indskifter på Old Trafford. Fire mål imod engelske hold i Champions League er ikke helt tosset, og det er otte Champions League-mål i syv kampe heller ikke. Kun Cristiano Ronaldo har lavet flere mål… ganske flot af den forholdsvis ukendte angriber, der blot har brugt 85 minutter pr. mål i Champions League.



Simon Kjær
Sjældent har konkurrencen været større på det danske landshold i det centrale forsvar, men trods dette har den danske landstræner Åge Hareide ikke været i tvivl. Simon Kjær har været hans førstevalg og anfører. I kampen på Old Trafford viste den blonde dansker, hvad Hareide har set… stor aften for danske Kjær og for Andalusiens stolthed.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER