Torsten Brix

Rekordstart for Barcelona

Indkast.dk har kigget nærmere på det catalonske storhold – og vi er imponeret.
Forleden havde jeg den store oplevelse at overvære en hjemmekamp for Barcelona fra en af de bageste rækker på Camp Nou. Der var godt nok et voldsomt regnvejr, men dette ændrede ikke ved den store oplevelse – for FC Barcelona er noget unikt for tiden…

Opgøret var i Champions League imod Olympiacos, og på intet tidspunkt var der tvivl om kampens udfald. Dertil var Ernesto Valverdes tropper simpelthen klasser – som i rigtig mange klasser – bedre end grækerne.

Nu tænker flere måske ”No shit Sherlock”… Barcelona på hjemmebane er bedre end Olympiacos, men i den forbindelse må man ikke glemme, at Olympiacos har vundet syv græske mesterskaber i træk, at Barcelona spillede størstedelen af kampen i undertal og at kampen blev spillet under forhold, som ikke begunstiger Barcelonas spil. På trods af de tre vigtige elementer vandt Barcelona skudstatistikken med 18-2.

I optakten til kampen forventede Indkast.dk også en klar sejr til Barcelona, men at Olympiacos slet ikke kunne true Barcelona-målet, selvom de var i overtal, giver et billede af noget unikt for tiden på Camp Nou. Her tabte Malaga lørdag aften, og dermed har Barça hentet 25 point i denne La Liga-sæson ud af 27 mulige.

Dette er ikke bare flot, men også den bedste sæsonåbning i klubbens historie. Fire gange tidligere har de vundet otte og spillet en uafgjort af deres første ni kampe, hvilket var i 1963/64, 1997/98, 2012/13 og 2013/14, men ikke med så unik en målscorer. Blot tre gange i første ni La Liga-kampe er der scoret imod Barcelona, hvilket kun er sket tre gange i tidligere i historien – nemlig i 1958/59, 1977/78 og 2014/15.

Kigger man rundt om i Europa, har formstærke Manchester City lukket fire mål ind i Premier League og Napoli fem i Serie A, mens der er scoret seks gange imod PSG og syv mod Dortmund. Så Barcelona-holdet har klaret sig stærkt i denne sæson blandt andet i defensiven, og deres +23 i målscore efter ni La Liga-kampe er aldrig gjort bedre. Til sammenligning havde de i sæsonen 2013/14, 2012/13 og 1997/98 henholdsvis plus 22, 18 og 15.

Så selvom Valverde blev betragtet med meget skepsis ved ankomsten i sommer, så må store dele af den være vasket væk nu. I netop 1997/98 åbnede Barcelona med otte sejre og en uafgjort i de første ni kampe, hvilket var med Louis van Gaal på bænken, og dengang havde de som tidligere nævnt blot +15 i målscore.

Denne sæson er startet rekordagtig, og når hold i overtal end ikke tør/kan true dem, så kunne det ligne en unik sæson for Barcelona, der pt. er fem point samt en langt bedre målscore foran rivalerne fra Real Madrid.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER