Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Abramovich – og de mange managere

Indkast.dk har kigget på historikken i London-klubben i dette årtusinde.
2000-04
Claudio Ranieri
Hvordan sluttede det: Fyret
Alle forventede en fyring, da Abramovich tog over i 2003, men inden dette skete, nåede den italienske manager at bruge over en milliard på nye spillere. Alligevel sluttede de på andenpladsen i Premier League, og så var det ud af vagten.


2004-07
Jose Mourinho
Hvordan sluttede det: En fælles beslutning om at stoppe samarbejdet.
Den portugisiske manager vandt mesterskabet i både 2005 og 2006, men stoppede i den efterfølgende sæson, selvom han på daværende tidspunkt havde tre år tilbage af sin kontrakt.


2007-08
Avram Grant
Hvordan sluttede det: Fyret
Chelsea sluttede igen på andenpladsen i Champions League og Premier League, men det var ikke godt nok for Abramovich, og Grant blev fyret efter blot otte måneder.


2008-09
Luiz Felipe Scolari
Hvordan sluttede det: Fyret
Blev fyret midt i sæsonen, imens holdet var på en fjerdeplads og stadigvæk med i Champions League og Fa Cuppen. Scolaris talsmand Acaz Felleger skulle have sagt: ”Det virkede til, at Abramovich tog en beslutning”.


2009-2011
Carlo Ancelotti
Hvordan sluttede det: Fyret
Anden sæson uden et trofæ blev for meget for Abramovich. Holdet sluttede på andenpladsen, og træneren blev fyret i spillertunnellen efter sæsonens sidste kamp, som var et nederlag til Everton.


2011-12
Andre Villas-Boas
Hvordan sluttede det: Fyret
Mindre end ét år fik han i London-klubben, og i forbindelse med fyringen kom Chelsea med følgende udmelding: ”Desværre har resultaterne og spillet ikke været godt nok, og der er ingen spor af fremgang”.


2012
Roberto Di Matteo
Hvordan sluttede det: Fyret
Di Matteo vandt Champions League og FA-cuppen, inden han fik en toårig kontrakt, men efter otte måneder i jobbet blev han fyret.


2013-15
Jose Mourinho
Hvordan sluttede det: Fyret
Blev fyret anden gang, han var i klubben, da klubben på det tidspunkt var på en rystende 16. plads i Premier League – blot ét point over nedrykningsstregen. Mourinho mente, at spillerne havde svigtet ham syv måneder, efter de havde vundet mesterskabet.

I dette årtusinde har Chelsea også haft Guus Hiddink, Rafa Benitez, Eddie Newton/Steve Holland, inden Antonio Conte kom til.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER