Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Revolution på Selhurst Park

Hvad er det som Frank de Boer skal gøre for ”The Eagles”?
Tidligere på ugen blev Frank de Boer præsenteret som ny manager for Crystal Palace, og ved præstationen var bestyrelsesformand Steve Parish meget klar i spyttet:

- Vi har haft 37 managere på vores ønskeseddel, men vores største ønske var Frank de Boer. Vi har været blandt de tre ringeste hjemmehold i to sæsoner nu, så før eller siden ville dette få store konsekvenser for os. Derfor har vi brug for en revolution.

”The Eagles” spillede i sidste sæson nogle mærkelige kampe, som de endte med at tabe trods stor boldovertag, og dette skal ændres. Imod Sunderland og Burnley havde Palace bolden omkring 64 % af tiden. Alligevel endte de med at tabe med henholdsvis 0-4 og 0-2. Næsten samme tendens var i nederlagene til West Brom, Burnley og Bournemouth.

Derudover havde klubben også en forfærdelig periode under Alan Pardew. Fra midt i oktober og indtil Alan Pardew blev fyret, spillede Crystal Palace ti kampe, som slet ikke gav nok point – se blot her:

15/10 - Everton: 1-1
22/10 - West Ham: 0-1
29/10 - Leicester: 1-3
5/11 – Burnley: 2-3
19/11 – Manchester City: 1-2
26/11 – Swansea: 4-5
3/12 – Southampton: 3-0
10/12 – Hull: 3-3
14/12 – Manchester United: 1-2
17/12 – Chelsea: 0-1

Selvfølgelig et forholdsvis hårdt program, men det laver ikke om på det faktum, at Crystal Palace hentede fire point i ti kampe. Især defensiven var skidt for Palace, der blot havde lavet et ”Clean Sheet” på det tidspunkt i denne sæsonen – hvilket var det laveste i Premier League.

Dette var naturligvis ikke brugbart, og meget bedre blev det selvfølgelig ikke, når man kigger på sommerens indkøb. Trioen – Christian Benteke, Andros Townsend og James Tomkins – endte med at koste Palace lidt under 600 millioner kroner. Når man dertil lægger, at spillere som Yohan Cabaye, Connor Wickham, James McArthur og Wilfried Zaha også er kommet til, så står det slet ikke mål med resultaterne. I de senere år har Palace kun solgt Yannick Bolasie og Dwight Gayle til henholdsvis Everton og Newcastle, hvilket ikke har svækket truppen markant, så en fyring af Pardew lå i den grad i kortene.

Ind kom Sam Allardyce, og han gjorde det igen forrygende. Han sendte klubben væk fra nedrykningsstregen, men opsigelsen i sommer fra den populære manager efterlader et gigantisk hul hos Palace, der har haft syv managere på syv år. Se i øvrigt her hvordan disse har klaret sig:

Sam Allardyce – 24 kampe: 37,5 % vundne kampe
Alan Pardew – 35 kampe: 40,3 % vundne kampe
Neil Warnock – 17 kampe: 17,5 % vundne kampe
Tony Pulis – 28 kampe: 42,6 % vundne kampe
Ian Holloway – 46 kampe: 30,3 % vundne kampe
Dongle Freedman – 90 kampe: 35,5 % vundne kampe
George Burley – 25 kampe: 28,0 % vundne kampe

Big Sams 26-årige manager-karriere sluttede dermed brat, og dermed var der pres på formanden Steve Parish for at finde en solid afløser. De Boer er Ajax-knægt og har dermed fået sin opdragelse af mentoren Johan Cruyff, hvilket spejler sig igennem. Således skulle de Boer ikke være glad for Crystal Palaces mørke shorts, da Cruyff ikke var tilhænger af de sorte af slagsen. Den boldbesiddende hollandske opdragelse er noget, som Palace kan bruge – eller er det?

Ved den føromtalte præsentation sagde Parish også, at modstanderne ofte havde succes med at lade Palace have bolden. Statistikker dokumenterer også dette, så de Boers mandskab skal nok få høj boldbesiddelse i den kommende sæson – ligesom Ajax har for vane at have det. Men kan de Boer lære spillerne at udnytte dette overtag? Kan Palace få overført DNA'en fra Ajax med det højt tekniske niveau og dominerende fodbold i et meget taktisk system, som til tider også er frigjort… Sker det ikke, kommer den ønskede revolution ikke på Selhurst Park…



MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER