Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Martin Madsen

Dem skal du holde øje med til U21-EM

Indkast.dk kommer her med sit bud på hvilke spillere der er værd at holde et ekstra øje med til det kommende U21-EM i Polen.
Nu på fredag starter U21-EM, hvor der er 12 lande med heriblandt Danmark. Slutrunden bliver spillet i Polen fra den 16-30. juni.

Vi har her på Indkast.dk valgt at fremhæve en spiller fra hvert land, som kan gå hen og blive en afgørende faktor, hvis man gerne vil nå langt i turneringen. Her er vores 12 udvalgte spillere.


Enis Bardhi (21), Makedonien:
Offensiv midtbane

Det lille land på Balkan-halvøen flyder ikke over med store stjerner på sit U21-landshold, men Enis Bardhi er den spiller, man skal holde øje med, når makedonerne løber på banen. Den offensive midtbanespiller fylder trods sine beskedne højde på 1,72 godt på banen. Han har haft en rigtig god sæson for sit ungarske klubhold Ujpest, hvor han blev holdets topscorer med 12 mål, mens han assisterede syv, selvom holdet endte på en skuffende syvendeplads. Bardhi har spillet seks A-landskampe, mens han på U21-landsholdet har elleve optrædener. Makedoneren spillede desuden i Brøndby som U19-spiller, men slog aldrig igennem.


Andrija Zivkovic (20), Serbien:
Højre kant

Den unge kantspiller debuterede på A-landsholdet før U21-landsholdet, og der er ingen tvivl om, at Benfica-talentet besidder kvalitet. Det blev ikke til så mange mål i hans første sæson hos portugiserne, men elleve oplæg i de 24 kampe han fik henover sæsonen viser, at Zivkovic sætter sine medspillere op, og har del i mange mål. Inden han satte sin underskrift på kontrakten med Benfica var han da også eftertragtet hos flere store klubber, og det er ganske forståeligt.


Alexander Fransson (23), Sverige:
Defensiv midtbane

Basel hentede Alexander Fransson i januar sidste år fra Norrköping, som midtbanespilleren var med til at gøre til mestre i 2015. Han har gennem U21-kvalifikationen bidt sig fast inde på midtbanen, mens han også har spillet en håndfuld kampe for A-landsholdet. Han bliver en vigtig brik for svenskerne i kampen for at forsvare EM-guldet.


Stanislav Lobotka (22), Slovakiet:
Central midtbane

FC Nordsjælland-spilleren er muligvis ikke en man lægger så frygtelig meget mærke til i kampens hede, men man skal ikke tage fejl af Lobotkas vigtighed. Midtbane-profilen har spillet fuld tid i alle kamp bortset fra én i den netop forgangne Superliga-sæson, og på U21-landsholdet er han da også den spiller med mest landsholdserfaring. Hele 27 kampe er det blevet til, mens hans debuterede på A-landsholdet tilbage i november.


Vaclav Cerny (19), Tjekkiet:
Højre kant

Den blot 19-årige tjekke spiller ganske vidst kun på Ajax Amsterdams reservehold, men her er han til gengæld en stor profil. I denne sæson spillede han 28 kampe med 15 mål til følge samt otte assists. Han fik samtidig fem kampe for førsteholdet, men det kan kun være et spørgsmål om tid – eller et salg af én af Ajax' offensive profiler – før Cerny er at finde på kanten ved siden af Kasper Dolberg. Cerny har optrådt for alle Tjekkiets ungdomslandshold, og på U21-holdet har han bidraget med syv mål i sine elleve kampe.


Karol Linetty (22), Polen:
Central midtbane

Linetty er stenhammerende sikker, når Sampdoria-træner Marco Giampolo skal sætte sit hold. 35 kampe i maskinrummet i en fin sæson for Serie A-klubben, der endte med en 10. plads, blev det til, og det vidner om en god første sæson for polakken. Linetty har spillet tre gange så mange A-landsholdskampe som U21-kampe, og det er derfor en erfaren mand, som polakkerne har med til at styre begivenhederne på midtbanen.


James Ward-Prowse (22), England:
Central midtbane

Det er en meget erfaren spiller, da han er fast mand i Premier League for Southampton, der sluttede på en ottendeplads, hvor det blev til fire mål og fire assists i sidste sæson. På dette U21-landshold er han dødboldsspecialist, og han er manden der skal binde holdet sammen, da meget af spillet går gennem ham.


Renato Sánchez (19), Portugal:
Højre kant

En erfaren ung mand, der allerede har etableret sig på højeste niveau. Det portugisiske stortalent spiller til daglig i Bayern München, hvor han har spillet halvdelen af kampene i den tyske Bundesliga. Han ved, hvad der skal til for at nå langt i en slutrunde, da han sidste sommer vandt EM med det portugisiske landshold i Frankrig. Skal med sin speed, teknik og målfarlighed bidrage til, at holdet når langt ved dette U21-EM.


Saul Niguez (22), Spanien:
Central midt / højre kant

Han er etableret La Liga-spiller hos Atlético Madrid, hvor han har lært meget af at spille sammen med den rutinerede Gabi. Saul ved hvad det kræver at nå langt i en turnering, da han blandt andet to gange har nået finalen i Champions League. Han spillede 87% af kampene i La Liga i sidste sæson, hvor det også blev til fire mål og tre assists. I sidste uge var han også med det spanske A-landshold til deres venskabs- og VM-kvalifikationskamp, hvor han blev skiftet ind til allersidst. Så det er en ung spanier, der er godt på vej til at etablere sig som fremtidens mand.


Lucas Andersen (22), Danmark:
Offensiv midtbane / kantspiller

Den tidligere Ajax-spiller blev ikke udtaget til det sidste U21-EM, men han har stadig spillet mange kampe for det danske U21-landshold, og er denne gang retfærdigvis udtaget til slutrunden i Polen. Han skal med sine offensive kvaliteter, gode overblik og målnæse være en medvirkende faktor til, at Danmark får et godt resultat med hjem. Den unge dansker spiller til daglig i Grasshoppers i Schweiz, hvor han i den netop afsluttede sæson scorede seks mål.


Max Meyer (21), Tyskland:
Offensiv midtbane / kantspiller

Den unge tysker spiller fast for Schalke 04 i den tyske Bundesliga, hvor han dog sad ude med en skade i de sidste fire kampe. Det blev alligevel til, at han spillede 79% af kampene. Han er en kreativ og driblestærk spiller, så meget spil går igennem ham. Han var med til at vinde OL-sølv ved OL i Brasilien. Og spiller han op til sit vanlig niveau, så kan Tyskland få en rigtig flot slutrunde.


Federico Bernardeschi (23), Italien:
Angriber / højre kant

Han har spillet en rigtig flot sæson for Fiorentina i Serie A med 11 scoringer til følge. Hans flotte præstationer har gjort, at han har fået debut på det italienske A-landshold. Han kan spille positionen helt fremme som angriber, eller bruges som kantspiller. Med sin gode teknik, gode afleveringer og målfarlighed skal han sørge for Italien når langt til EM-slutrunden. Han var også med det italienske A-landshold i VM-kvalifikationskampen mod Liechtenstein, hvor han endda også scorede sit første mål.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER