Torsten Brix

Big Sam – rykker aldrig ud

Indkast.dk har kigget nærmere på den populære manager, som stoppede så pludseligt i Crystal Palace.
I 488 Premier League-kampe har Sam Allardyce været ansvarlig for 6 forskellige PL-klubber. Han har været manager for i alt otte hold – Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland og Crystal Palace.

Forleden sluttede denne lange karriere pga. personlige omstændigheder, og dermed var ”Big Sam” blot manager i Crystal Palace i 151 dage. Perioden gav 24 kampe, hvor halvdelen blev tabt og ni blev vundne.

Den 26-årige manager-karriere sluttede dermed brat, og det skulle ikke handle om uenigheder med formanden Steve Parish om manglende indkøb eller lignende. Allardyce har selv givet følgende forklaring til sit pludselige stop:

- På nogle måder har dette været en svær beslutning, men på andre har det været den letteste beslutning i hele verden. Jeg vil gerne takke Steve Parish for at give mig chancen til at forbedre mit renomme efter, hvad der skete, da jeg var Englands landstræner.

Hvad disse personlige årsager, så skulle være for Allardyce er fortsat uklart, men den iltre manager har slået fast, at han gerne vil tilbringe noget mere tid med familien – og især sine børnebørn.

62-årige Allardyce skulle ved opsigelsen have frasagt sig en lukrativ fratrædelsesordning, men han fik dog 20 millioner kroner for sikre Crystal Palaces forblivelse i Premier League, hvilket Allardyce er en sand mester til.

Allardyce er aldrig rykket ud af Premier League, selvom han mange gange har trænet mindre hold med små budgetter. Så den populære manager efterlader et gigantisk hul hos Palace, der har haft syv managere på syv år, og Allardyce har faktisk klaret sig ganske pænt.

Sam Allardyce – 24 kampe: 37,5 % vundne kampe
Alan Pardew – 35 kampe: 40,3 % vundne kampe
Neil Warnock – 17 kampe: 17,5 % vundne kampe
Tony Pulis – 28 kampe: 42,6 % vundne kampe
Ian Holloway – 46 kampe: 30,3 % vundne kampe
Dongle Freedman – 90 kampe: 35,5 % vundne kampe
George Burley – 25 kampe: 28,0 % vundne kampe

Ifølge bulletinerne fra London skulle Allardyce betale mange penge til Palace, såfremt manageren skulle finde et andet job indenfor de næste to år – så det kan næsten ikke være årsagen.

Rygterne går simpelthen på, at Allardyce ønsker at forlade Premier League ”på toppen”, og det gør han… Allardyce overtog Palace ved juletid – mens de indtog 17.-pladsen i Premier League, og holdet havde ikke vundet i 11 kampe.

Allardyces kone – Lynne – er blevet boende i familiens hus i Bolton, selvom ægteparret også har haft en lejlighed i London. Den bliver ikke brugt i fremtiden, da Allardyce ikke kommer til at opfylde den kontrakt, som han havde indtil 2019… og dermed skal Palace på jagt efter en ny manager – måske en som Allardyce, der aldrig rykker ud af Premier League.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER