Torsten Brix

Blot 84 dage

Frank de Boer er blevet fyret i Inter… jah næsten inden han startede – hvad sker der?
Selvom Inter har fyret mange trænere igennem klubbens historie, har ingen været ansat så kort tid som Frank de Boer, der blev smidt på porten tirsdag formiddag. Sølle 84 dage fik den hollandske træner, der også var klar i spyttet efter opsigelsen:

- Jeg havde brug for meget mere tid, hvis jeg skulle løfte niveauet i Inter.

De Boer blev ansat i august som afløser for Roberto Mancini, men 14 kampe havde givet 7 nederlag. Alene dette er fyringsgrund i Milano, men der har også været rod i klubben – hvilket kulminerede, da holdets anfører Mauro Icardi startede en konflikt med klubbens fans.

Inter indtager for tiden blot en 12. plads i Serie A, og truppen er til mere, men den har altså et stykke op til rivalerne fra Juventus – jah og bysbørnene fra AC Milan. En stor del af årsagsforklaringen til dette skal findes i, at Inter-ledelsen har forsømt at forynge truppen i de seneste transfervinduer.

Aldrende spillere som Miranda, Antonio Candreva, Ever Banega, Felipe Melo, Eder, Lukas Podolski, Hernanes, Nemanja Vidic og Davide Santon er kommet til. Milano-klubben har også hentet solide, meget spændende og dyre unge spillere, men flere af disse har bare ikke slået til - som Gabriel, Geoffrey Kondogbia og Saphir Taider. Det efterlader Inter med den fjerdeældste trup i Serie A – kun overgået af Chievo, Cagliari og Juventus, og i forbindelse med fyringen skrev Frank de Boers tvillingebror Ronald på Twitter:

- Truppen i Inter indeholder 29 spillere med en gennemsnitsalder på over 27 år. Derudover har størrelsen på truppen også været et gigantisk problem for min bror.

Ud af dette kan man læse, at brormanden mener, at Frank ikke kunne tilfredsstille de mange ældre spillere, der var i truppen. Derudover skulle Ronald også have sagt, at Frank de Boer var oppe imod et politisk aspekt i klubben samt de føromtalte problemer med Icardi og en hysterisk presse. Dette skulle have gjort arbejdsbetingelserne næsten umulige for den nu fyrede træner.


Mourinho – Benitez – Ranieri og Mazzarri
Ikke siden Jose Mourinho vandt ”the Treble” i 2010, har nogen træner været mere end 21 måneder i Inter, selvom store fodboldnavne som Rafael Benitez, Claudio Ranieri og Walter Mazzarri har forsøgt. Det kom de Boer heller ikke i nærheden af.

Indtil en permanent træner-løsning er på plads, har ungdomstræneren Vecchi ansvaret, men hvem skal nu forsøge sig i klubben?

De italienske medier skriver meget om Lazio-træner Stefano Piolo og Guus Hiddink, mens mere friske bud kunne være Swansea-bossen Francesco Guidolin eller Andre Villas Boas? På den korte bane forventer velinformerede La Gazzetta dello Sport, at formationen i klubben vil blive ændret fra 4-3-3 til en noget mere forsigtig 4-4-1-1, hvilket kan komme til at gå ud over dyrtindkøbte Joao Mario.

Ligegodt hvem den fremtidige træner bliver, så vil vedkommende komme til at opleve et stort pres fra Inter-bosserne Steven Zhang, Jun Ren og klublegenden Javier Zanetti – for den blå del af Milano skal ikke befinde sig i den nederste halvdel af Serie A. Så bliver træneren fyret, selvom han kun har været ansat i 84 dage.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER