Fodbold nyheder

Henrikh Mkhitaryan - med faderen i skyen

Af Torsten Brix

Sproggeniet har studeret økonomi og har altid lavet mål på de hold, som han har spillet for – nu gælder det Roma...

Article image
Ritzau-Scanpix

I transfervinduets sidste minutter skiftede Henrikh Mkhitaryan fra Arsenal til Roma og skrev dermed nok et kapitel til sin flotte karriere, men en ting har manglet i mange år for Mkhitaryan - nemlig faderen til den elegante midtbanespiller.

Hamlet Mkhitaryan var ligesom sønnen angriber, men han døde alt for tidligt. Blot 33 år blev den armenske landsholdsspiller, inden kræften nok engang viste sit grimme ansigt. Dengang var Henrikh blot syv år, og igennem hele karrieren har faderen været motivationen. Derudover har sønnen altid drømt om at gøre faderen stolt, hvilket skete nok engang i sommeren 2016, hvor han skiftede til mægtige Manchester United og blev den første armenske fodboldspiller i Premier League.

Henrikh har tidligere fortalt, at det har været hårdt at vokse op uden en far, da han til tider har manglet en person til at guide ham, men også til at rette ham lidt til i forhold til disciplinen for den talentfyldte søn. Hvis du mangler bonuskode så kan du finde nogle her.

Flot karriere for sprog-geni
Henrikh Mkhitaryan har spillet på alle de armenske ungdomslandshold, men gennembruddet kom på U21-landsholdet, hvor han for den lille nation lavede ni mål i tretten kampe. I 2010 åbnede det op for et skifte til den nyrige ukrainske storklub Shakhtar Donetsk, hvor han imponerede – blandt andet i Champions League – og samlet blev det til 38 mål i blot 72 kampe, inden Dortmund i 2013 hentede ham.

Her blev han kåret til Bundesligaens bedste spiller, efter han havde lavet 23 mål og 32 assists for Dortmund i 88 kampe. Efter disse præstationer valgte Jose Mourinho at hente ham til Manchester United, men opholdet på Old Trafford blev aldrig godt og derfor byttede han plads med Alexis Sanchez i Arsenal.

Opholdet i Arsenal blev bedre end i Manchester United, men ikke bedre end at Unai Emery i sommeren 2019 valgte at udlåne ham for resten af sæsonen og herefter udløber kontrakten med London-klubben. Så låneopholdet hos AS Roma kan meget vel blive byttet til en permanent aftale for den omrejste Mkhitaryan.

Sproget har dog aldrig været noget problem for Mkhitaryan, da han taler seks sprog. Han har fået de gode egenskaber via en økonomiuddannelse, som har han taget samtidig med fodboldkarrieren.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik