Mohammed Sayegh

Holland slukkede den tyrkiske drøm

Tyrkiet har leveret et fornemt EM, men Holland blev en mundfuld for meget og dermed er hollænderne klar til semifinalen mod England.

Tidligere på lørdagen formåede England at knække Schweiz fra straffesparkspletten efter 120 minutters spil og 1-1. Sent lørdag var det så Holland og Tyrkiet, der skulle mødes, og der var drama for alle pengene.

Der gik kun en lille halv time før vidundertalentet Arda Güler assisterede Akaydin ved et indlæg, hvor den hollandske målmand Verbruggen ikke så for god ud. Generelt set var der ikke meget krudt, at fyre af fra Holland i første halvleg - men det var der i anden halvleg.

Tyrkiet stillede sig langt tilbage på banen i anden halvleg og det blev til et større pres fra Holland, som kom tættere og tættere på indtil 20 minutter før tid, hvor Memphis Depay lagde bolden ind i smasken på De Vrij, som sikkert sendte bolden i mål til 1-1.

Det blev endnu bedre for Holland bare seks minutter senere, da Gakpo pressede Müldür til at dirigere bolden i eget mål og så gik Holland fra at være bagud 0-1 til at være foran 2-1 og det blev også slutresultatet selvom Tyrkiet i den grad var uhyre tæt på i flere omgange i de døende minutter.