Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Niklas Gerster

Top 20: EM-powerranking

Landskampspausen er ovre, og EM-kvalifikationskampene er halvvejs færdigspillet. Men hvem ser egentlig skarpest ud forud for næste sommers slutrunde? Få en powerranking herunder.
Om lidt under et år venter EM-slutrunden i Tyskland. Så hvem ser aktuelt mest formstærke ud? Goal.com har lavet en powerranking, som du gives herunder:

20. Slovakiet
Ledt af Paris Saint-Germains forsvars-krumtap Milan Skriniar er slovakkerne godt kørende i EM-kvalifikationen, hvor de aktuelt er toer med 13 point. Portugal som fører puljen har dog hele 18 point.

19. Slovenien
Holdet fra Danmarks EM-kvalifikationspulje har vist bedre takter efter en dårlig start på kvalifikationen. Den opadgående formkurve gør, at de godt kan blande sig om de øverste to pladser i puljen.

18. Tjekkiet
Tjekkerne er altid stabile, og ligger solidt til i toppen af deres kvalifikationspulje. Særligt Wolfsburg-kantspilleren Vaclav Cerny har været formstærk for dem.

17. Albanien
De normalt ret upåagtede albanere har virkelig imponeret alt og alle, og topper aktuelt en svær kvalifikationsgruppe, som også består af Polen og Tjekkiet.

16. Serbien
Serberne er i tæt kamp med Ungarn om førstepladsen i deres pulje, og kan bryste sig af flere solide profiler såsom Dusan Vlahovic, Dusan Tadic, Filip Kostic og Sergej Milinkovic Savic.

15. Tyrkiet
Tyrkerne er aktuelt nummer to i en svær gruppe, som også rummer Kroatien. Mandskabet består blandt andet af Caglar Söyüncü og Inters Hakan Calhanoglu.

14. Italien
Selvom vi kun skriver 2023, virker italienernes EM-triumf fra i 2021 meget langt væk. Den ellers fodboldgale nation er dog i top to i deres pulje. Dog hele seks point efter førerholdet England.

13. Ungarn
Ungarn er også virkelig godt kørende for tiden, og har endnu ikke tabt i en drilsk pulje, som eksempelvis også består af Serbien og Montenegro. Ungarerne har desuden Liverpool-nyindkøbet Dominik Szoboszlai som en af deres største profiler.

12. Schweiz
Schweiz er en nation, som også holder et kontinuerligt godt niveau. I denne EM-kvalifikation har de næsten gjort rent bord i en pulje, som også rummer stabile landshold som Rumænien og Israel.

11. Danmark
Kasper Hjulmands tropper er langt fra lige så velsmurt en maskine, som da de begejstrede hele nationen under EM i 2021. På papiret burde danskerne cruise sig igennem deres gruppe, men har bøvlet med ret upåagtede lande som Slovenien, Finland og Kasakhstan.

10. Holland
Hollænderne har slingret en del i deres kvalifikation, og ligner på trods af deres store fodboldkultur langt fra en bejler til EM-titlen i 2024. I kvalifikationen er de eksempelvis blevet lammetævet af Frankrig med 4-0.

9. Skotland
Det er ikke hverdagskost, at Skotland er at finde iblandt top 10-favoritterne til EM-titlen. Men på ganske sensationelt vis har de vundet samtlige kampe i deres pulje, som endda tæller den kæmpe fodboldnation Spanien samt Norge. Særligt Scott McTominay har været flyvende for Skotland.

8. Tyskland
Tyskerne har vundet EM tre gange i historien, og er en kandidat til titlen ved stort set hver slutrunde. Men i øjeblikket er næste sommers EM-værter skidt kørende. De har kun vundet to af deres sidste seks kampe, og for tre dage siden fyrede de Hansi Flick som landstræner.

7. Østrig
Østrig er også en af de helt store overraskelser i top 10. De ligger helt lige med Belgien i toppen af deres pulje, og Ralf Rangnick har virkelig ført dem til uventede højder. Med en simpel 4-4-2-formation har han fået den lille nation til at levere flotte resultater.

6. Kroatien
Den relativt befolkningsfattige nation leverer stort set altid godt til slutrunder. Zlatko Dalic’ tropper skaber med deres bundsolide defensiv altid stabile kampe, og de har kun lukket et mål ind i EM-kvalifikationspuljen indtil videre.

5. Belgien
Belgien har efterhånden rejst sig ovenpå deres elendige præstation til VM i Qatar. De buldrer derudaf, og har en målscore på 13-1 i deres pulje. Rutinerede kræfter i form af Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku krydres godt af unge fremadstormende spillere som f.eks. Jeremy Doku.

4. Spanien
Det er længe siden, at Spanien for alvor har vist deres værd til slutrunderne. Fordums storhed under Andres Iniesta, Xavi, Carles Puyol osv. har længe syntes langt væk. Men den næste generation af unge profiler såsom Pedri, Gavi og Lamine Yamal gør Spanien mere og mere seværdige igen.

3. Portugal
Cristiano Ronaldo er ikke længere den absolutte stjerne for portugiserne. Men nu har nye unge kræfter fået en større rolle, og holdets offensive bredde er skræmmende. Her kan i flæng nævnes store profiler som Goncalo Ramos, Rafael Leao, Bruno Fernandes, Diogo Jota, Bernardo Silva osv.

2. England
Fodbolden kom ikke ”hjem” i 2021, men måske er 2024 Englands år? I hvert fald ser de virkelig stærke ud. Englænderne har virkelig kørt deres næste kuld i stilling, og selvom spillere som Jude Bellingham, Bukayo Saka, Declan Rice og Phil Foden stadig er relativt unge, så er de alle profiler på verdensklasse klubhold.

1. Frankrig
VM-sølvvinderne er spækket med stjerner, og må indtage favoritrollen. Deres målscore efter første halvdel af kvalifikationen siger 11-0, og de ser tæt på urørlige ud. Holdet har desuden verdensstjernen Kylian Mbappe, og truppen og hierarkiet virker meget harmonisk.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER