V. Claesson (18), J. Larsson (73), C. Sørensen (84)
Noah Mørch Rysager

FCK tager tre vigtige point på Brøndby Stadion

Brøndby tog søndag eftermiddag imod FC København i endnu en udgave af deres intense rivalisering, og der var også meget på spil denne gang.
Søndag eftermiddag mødtes Brøndby og FC København endnu engang i et opgør, der havde stor betydning for begge hold. Det kunne også mærkes fra start, hvor der var god stemning på tribunerne og fart i spillet på banen.

Kampen bølgede frem og tilbage i åbningen, og begge mandskaber ville gerne frem over banen. Den sidste skarphed manglede dog i felterne. Det var dog kun lige indtil det 18. minut, hvor kampen ændrede sig.

Gæsterne klædt i hvidt gjorde det nemlig til 1-0, da et indlæg fra højre side havnede i panden på Viktor Claesson, der kastede sig ned i bolden med hovedet først, og den sejlede ind over Mads Hermansen i målet.

Kampen forblev intens i løbet af halvlegen, hvor der også blev delt advarsler ud til begge de to mandskaber. Brøndby havde flere gode muligheder på dødbolde, som de dog ikke kunne omsætte til mål.

Brøndby sluttede halvlegen godt af, men der blev ikke scoret yderligere, så de to hold gik til pause med stillingen 1-0 til FCK. Anden halvleg startede på samme måde som første, nemlig i højt tempo.

Dramatikken indtraf efter ti minutter af anden halvleg, da Brøndby fik tilkæmpet sig et straffespark, da Mathias Kvistgaarden blev nedlagt i feltet. Ohi Omoijuanfo kvitterede sikkert fra pletten med et fladt spark i venstre side, og kampen var udlignet til stillingen 1-1.

FCK tog fat i kampen igen efter scoringen og satte sig på bolden. Det blev også kort efter til en stor hovedstødschance, som sejlede forbi mål. Efter en god periode fra Brøndbys side scorede københavnerne ud af det blå.

Christian Sørensen spillede en flad bold på tværs inde i feltet efter et godt opspil, og Jordan Larsson satte nemt bolden i mål til 2-1 i gæsternes favør. Daniel Wass blev udvist med ti minutter tilbage af kampen, da han nedlagde Elias Jelert bagfra i en situation, hvor det slet ikke var nødvendigt med så voldsomt et indgreb.

Få minutter efter faldt kampens afgørelse, da Christian Sørensen headede bolden i mål til 3-1 til gæsterne efter et godt indlæg fra kanten af feltet. Det skulle også blive kampens sidste scoring. FC København tager en fortjent sejr og tre utroligt vigtige point i deres bestræbelser på endnu en gang at vinde det danske mesterskab.