Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
1 - 1
(1 - 0)
Real Madrid
Manchester C
V. Júnior (36)
K. De Bruyne (67)
Daniel Fisker

Real Madrid og Manchester City delte i porten på Bernabeu

Den første Champions League-semifinale mellem Real Madrid og Manchester City blev udkæmpet tirsdag aften på Santiago Bernabeu, og selvom både Benzema og Haaland ikke kom på måltavlen, blev det alligevel en spændende og intens affære – uden vinder.
Real Madrid-defensiven skulle forsøge at holde Haaland i kort snor, og der var ikke spillet mange minutter, før Rüdiger kom på arbejde. Manchester City startede med at presse værterne på Santiago Bernabeu i bund, og ”The Citizens” formåede at fastholde presset i kampens begyndelse.

Man kunne måske skyde Real Madrid-defensiven i fodboldstøvlerne, at de var for fokuserede på Manchester Citys norske målmaskine.

I hvert fald skulle Courtois allerede på arbejde, inden stadionuret i Madrid havde rundet 10 minutter. Her fik Bernardo Silva således masser af plads til at sætte De Bruyne i scene til kampens første skudforsøg, som Real Madrids belgiske målmand altså måtte bokse væk.

Efter et kvarters tid var det Rodri, der fik masser af plads, og den spanske midtbanespiller tøvede ikke med at trykke på aftrækkeren fra knap 25 meters afstand. Courtois måtte igen på arbejde og vippe bolden udenom målrammen.

City havde nemt ved at spille sig frem til chancer, og kort tid herefter slap Haaland fri fra sine oppassere, da De Bruyne sendte sin norske holdkammerat ind i Real Madrid-feltet, hvorfra han forsøgte sig med et skud fra en vanskelig vinkel – lige på Courtois.

Haaland var på spil igen få sekunder senere, da Grealish sendte et indlæg mod den fjerneste stolpe, hvor Haaland stod klar til at heade til bolden. Igen sendte nordmanden dog bolden lige på Courtois, som slap med en nem redning.

Selvom Ederson i Manchester City-målet ikke havde haft noget at se til i kampens første 20 minutter, så var den brasilianske målmand dog ikke faldet i staver. Han var tværtimod parat, da Rodrygo stod for det første tilløb til en Real Madrid-chance. Benzema forsøgte at teste Manchester Citys presspil, men Ederson opsnappede bolden.

Selvom der havde stået ”Manchester City” på alt i første halvdel af første halvleg, så forærede Rodri værterne deres hidtil mest lovende mulighed, da Vinicius løb mod baglinjen og sendte en fantastisk aflevering mod Benzema, som kunne have prikket bolden over mållinjen – hvis ikke Dias havde læst spillet og formåede at opsnappe afleveringen.

Rüdiger fokuserede ikke kun på Haaland i tirsdagens semifinale og det fik Gündogan at føle efter en halv times spil, hvor den tyske midtbanespiller måtte bide i græsset, mens Guardiola og hans stab råbte ad kampens dommere.

Da der var 10 minutter tilbage af første halvleg, var Benzema – næsten – på pletten igen. Valverde sendte et indlæg ind i Manchester City-feltet, hvor Benzema stod parat til at modtage bolden, som dog hoppede og ramte franskmandens arm, inden kampens dommer fløjtede for frispark.

Få minutter senere gik ”Los Blancos” i offensiven igen, da Modric og Camavinga satte gang i endnu et angreb. Sidstnævnte gav bolden videre til Vinicius, som skar ind i banen, hvorfra han – med Real Madrids første skudforsøg i kampen – sendte et ustoppeligt skud forbi Ederson og i netmaskerne.

Real Madrid havde været i defensiven i langt det meste af kampen, og i kølvandet på værternes scoring mindede det mere om en velovervejet strategi.

Manchester City begyndte dog at røre på sig, inden der blev fløjtet til pause på Santiago Bernabeu. Gündogan forsøgte sig således med et indlæg ind i det lille felt, hvor Haaland dog glimrede ved sit fravær. ”The Citizens” måtte dog gå slukørede til pause.

Til gengæld var det ikke spillet mange minutter af anden halvleg, før Benzema gav Manchester City-defensiven den første advarsel i anden halvleg. Franskmandens sendte dog sit skudforsøg over overliggeren.

Få minutter senere var det dog De Bruyne, som fandt vej gennem Real Madrids defensive rækker. Manchester Citys midtbanegeneral stod derfor ansigt til ansigt med sin landsmand i Real Madrid-målet, og Courtoius afværgede De Bruynes forsøg på at udligne – inden linjedommerens flag røg til vejrs.

Haaland formåede dog også at trænge igennem Real Madrid-forsvaret få minutter senere, men forsvaret tog revanche, da nordmanden trykkede på aftrækkeren. Alaba, som vendte tilbage fra en skadespause i lørdagens Copa del Rey-finale, kastede sig ned i en livsvigtig tackling og blokerede Haalands skud.

Selvom langt de fleste af Real Madrids angrebsforsøg gik via Vinicius, ville landsmanden Rodrygo også lege med efter cirka en times spil. Her var det dog ikke Ederson, men derimod Grealish, som kom i vejen for skudforsøget.

Rodrygos skudforsøg skulle vise sig at blive det første af tre Real Madrid-skudforsøg i løbet af halvandet minut. Ingen af skudforsøgene resulterede dog i en 2-0-scoring, men Real Madrid var begyndt at spille meget mere tempofyldt.

Værterne var også hurtige til at appellere for straffespark, da Valverde sendte bolden op på Grealishs arm i Manchester City-feltet. Kampens dommer var dog lige så hurtig til at vinke afværgende.

Få minutter senere ville Real Madrid-spillerne have straffespark igen. Denne gang forsøgte Vinicius sig med en ydersideaflevering, som tilsyneladende strejfede Stones hånd på sin vej, men også denne gang appellerede værterne forgæves.

Straffesparksappellerne var dårlig nok stilnet af, før Rodri genvandt bolden på midtbanen og fandt Gündogan, som var helt uopdækket. Tyskeren udnyttede, at Real Madrid-defensiven bakkede, og fandt De Bruyne med en aflevering, som den belgiske midtbanekreatør hurtigt omdannede til et formidabelt skudforsøg, som endte i netmaskerne bag en chanceløs Courtois.

Real Madrid forsøgte at svare hurtigt igen, da Gündogan var usædvanlig sjusket med sin boldomgang, hvorfor tyskeren var nødt til at tage ulovlige midler i brug for at stoppe en fremadstormende Carvajal, men Alaba sendte sit frisparksforsøg over overliggeren.

Herefter var det Benzema, som var tæt på at stjæle showet – efter at have forsøgt på det nogle gange tidligere. Den franske måltyv stod uopdækket ved fjerneste stolpe i forbindelse med et frispark, men Ederson formåede at kaste sig ned og afværge det efterfølgende hovedstød.

Selvom det lugtede kraftigt af et tredje mål på Santiago Bernabeu – selv da tirsdagens storkamp af en Champions League-semifinale bevægede sig ind i sine døende minutter – så endte den første semifinale mellem de to forhåndsfavoritter til at vinde Champions League med en pointdeling.

Real Madrid havde utvivlsomt håbet at få fuldt udbytte af den første semifinale, som altså blev udkæmpet på eget græs, så nu venter der de forsvarende Champions League-mestre noget af en opgave næste onsdag på Etihad Stadium.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER