Danmark: Superligaen
FT
7 - 0
(2 - 0)
FC København
OB
D. Gonçalves (29), L. Lerager (43), M. Daramy (47), R. Falk (52), H. Haraldsson (55), L. Lerager (83), M. Daramy (87)
A. Adelgaard (28), M. Ivančević (61)
Daniel Fisker

FCK storsejrede over OB-mandskab i undertal

Daramy var nærmest urørlig, da OB søndag aften besøgte Parken, hvor en fynsk udvisning efter knap en halv times spil blev udslagsgivende i det, der skulle vise sig at blive en målfest af en fynsk udradering.
OB har ikke vundet i over FC København på udebane i Superliga-regi siden 2003, men det var der tydeligvis ingen, der havde fortalt Sabbi, som stod for den første store chance i kampen, før stadionuret i Parken havde rundet 10 minutter.

Sørensen hang i bremsen på FCK’s venstreback, hvorfor Sabbi undgik københavnernes offsidefælde, da Manneh lobbede bolden ind i OB feltet, hvor Sabbi leverede en brysttæmning, inden han sendte bolden langt over OB-målet, hvorfor den ellers store chance løb ud i sandet.

Få minutter senere var det OB-målmanden Bernat, der kom på arbejde, da en afrettet afslutning fra Clem endte for fødderne af Vavro, der havde bidt i græsset og derfor startet kampen i smerter. Den slovakiske forsvarsspiller sendte et skud afsted mod OB-målet, hvor Bernat dog nåede helt ud til stolpen.

Bernat kom på arbejde igen få minutter senere, da Falk – efter en noget uortodoks mavetæmning – stod alene med OB-målmanden, som dog styrtede ud af sit mål og fik afværget det ellers lovende skudforsøg.

FCK’s stormløb mod OB-målet blev for en stund afbrudt, da kampens dommer, Krogh, blæste i sin fløjte og pegede på straffesparkspletten i OB-feltet. Grunden til straffesparket var, at Adelgaard snublede og faldt ned over bolden med armene først, hvilket ydermere blev takseret til et rødt kort.

Concalves scorede sit første Superliga-mål, da han iskoldt sendte bolden i modsatte side af Bernat. Parken begyndte herefter at koge, og FCK-chancerne blev ikke ligefrem mindre i den intense aftenkamp, hvor Concalves kort tid efter sin straffesparksscoring ramte træværket bag en udplaceret Bernat.

Daramy havde været flyvende i det meste af første halvleg, og i de døende minutter af første halvleg prøvede den kreative spiller selv lykken fra kanten af OB-feltet. En tøvende Bernat sendte bolden videre til Lerager, der ikke tøvede og hamrede bolden op i nettaget.

I første halvleg var OB-mandskabet øjensynligt kommet for at spille fodbold, men den lyst var tilsyneladende forsvundet, da anden halvleg blev sparket i gang. Her snorksov OB-forsvaret således i forbindelse med anden halvlegs første hjørnespark, hvorfor legesyge Daramy kunne løbe på tværs af OB-forsvaret og udplacere Bernat i OB-målet.

Herefter skulle der kun gå fem minutter, før et afrettet skud endte for fødderne af Falk, som forsøgte at slippe forbi Bernat med et langt træk. Trækket så ud til at blive for langt, men Falk svigtede ikke fra den spidse vinkel og sendte derfor bolden i det tomme mål.

Der skulle herefter kun gå yderligere tre minutter, før OB var skudt sønder og sammen, og igen var det Daramy, som var ophavsmand bag endnu et FCK-angreb. Han afdriblede en trio af forsvarende OB’ere, før han satte Haraldsson i scene i OB-feltet, hvorefter den unge islænding kunne banke det sidste søm i OB-kisten.

OB-forsvareren Ivancevic, som uheldigt fik afrettet bolden i forbindelse med 4-0-målet, så Falk fik mulighed for at udplacere Bernat sende bolden i netmaskerne, gjorde efterfølgende livet endnu mere surt for sine holdkammerater, da han – efter et skulderskub – fik marchordre, hvorfor OB var reduceret til ni spillere.

Det lugtede af endnu et straffespark til FCK, da en storspillende Daramy modtog bolden og iværksatte endnu en dribletur, som denne gang gik ud over de fleste af de forsvarende OB-spillere, inden han blev nedlagt i det fynske felt, men det viste sig, da Vavro havde lagt bolden til rette på 11-meterpletten, at Daramy var offside, da han modtog bolden.

Daramys driblelyst blev ikke mindre af straffesparksskuffelsen, og i de døende minutter af den sene søndagskamp sværmede den nærmest urørlige kantspiller om OB-feltet, inden han serverede et højt indlæg for en fremadstormende Lerager, som kunne sende et hovedstød i det lange målhjørne.

Hvis der var en spiller, som skulle have det sidste ord i Parken søndag aften, så skulle det være Daramy, og det fik han, da der var knap to minutter tilbage af den ordinære spilletid. Her driblede han sig ind i OB-feltet, hvor han ikke tøvede med – via en afretning – at sende bolden i det fjerne målhjørne.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER