Holland: Eredivisie
FT
4 - 0
(2 - 0)
Ajax
Sparta
D. Tadić (6), K. Taylor (27), D. Tadić (64), M. Kudus (84)
Daniel Fisker

Ustraffet Kudus smed trøjen i Atsu-hyldest

Søndagens målscorer Mohammed Kudus slap med en lille reprimande af en forstående dommer, da han trak trøjen over hovedet for at mindes afdøde Christian Atsu.
Det har været en særdeles følelsesladet weekend. Lørdag blev det således bekræftet, at den tidligere Newcastle-spiller Christian Atsu er omkommet som følge af det jordskælv, som for to uger siden ramte Tyrkiet og Syrien.

Ghaneseren havde sin daglige gang i tyrkiske Hatayspor, hvor han – den 5. februar – scorede et sent mål mod Kasimpasa, så Hatayspor kravlede over nedrykningsstregen. I kølvandet på jordskælvet har klubben dog trukket sig fra den tyrkiske Süper Lig.

En tilstand af sorg ramte Premier League, da det blev bekræftet, at Atsu var fundet død under murbrokkerne i Tyrkiet. Sorgen over Atsus for tidlige død blev blandt andet markeret i Newcastle, hvor de gæstende Liverpool-fans kvitterede med at synge ”You’ll Never Walk Alone”.

Det var dog ikke kun på St. James’ Park, at Atsu blev hyldet og mindet. Det blev han også i Amsterdam, hvor Atsus tidligere landsholdskammerat Mohammed Kudus scorede det sidste mål i Ajax’ 4-0-sejr over Sparta Rotterdam.

Da den tidligere FC Nordsjælland-spiller havde scoret sit mål, løb han ud mod hjørneflaget, inden han trak trøjen over hovedet og afslørede teksten på undertrøjen: RIP Atsu.

Kampens dommer, Pol van Boekel, gjorde sig dog fortjent til Kudus’ respekt, da han i en kammeratlig samtale gjorde den 22-årige ghaneser opmærksom på, at det ikke er tilladt at smide trøjen, men alligevel lod Kudus slippe af forståelse for den alvorlige situation.

- Vi har fodboldregler, men det her er mere end fodbold. Det handler om liv og død, udtalte Mohammed Kudus ifølge Mirror.

- Dommeren fortalte mig, at det ikke er tilladt at tage trøjen af, men at han forstod det, fordi det her er større end fodbold.

- Stor respekt fra mig til dommeren.

Atsu huskes for en fodboldkarriere, som for alvor tog form, da han skiftede fra Chelsea til Newcastle United, hvor han – fra sommeren 2016 til sommeren 2021 – spillede 121 kampe, men ghaneseren huskes også for sin filantropi.

Han var således ambassadør for organisationen Arms Around the Children, som blandt andet har orkestreret skolebyggeri i hjemlandet.






MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER