Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Fodbold er verdens største sportsgren

Var du klar over dette?
I Danmark er fodbold den største sportsgren, både målt på udøvende spillere, publikum, spil på fodbold og folk der bare følger med fra lænestolen. Danmark er slet ikke alene om det faktum. I hele det øvrige Europa og resten af verden med, er fodbold den absolut største sportsgren.

Vi får fodbold ind med modermælken og vi glemmer det aldrig igen. Selv folk der hævder ikke at interessere sig for sport, ved alligevel en del om fodbold, når man går dem på klingen. Fodbold er i vores blod, uanset om vi er bevidste om det eller ej.

Sports betting på fodbold
Et af de steder hvor det bliver meget tydeligt, hvor stor en sportsgren fodbold egentlig er, er på de mange sports betting sider. På denne Blog om sports betting, kan du ved selvsyn se, hvor stor en sport fodbold egentlig er.

Fodbold er den sportsgren der bliver spillet allermest på. Der er håndbold, cykelløb, ishockey, tennis og alt muligt andet spændende at vælge i mellem, men ni ud af ti gange vælger folk at spille på fodbold. Der spilles på de forskellige ligaer, på VM og EM og alt derimellem.


Fodboldens store begivenheder
De store begivenheder som det seneste VM i Qatar, i slutningen af 2022, har en stor betydning for alle i fodboldens verden. Det være sig spillere, trænere, landshold, foreningerne, det land der er vært og ikke mindst publikum.
Mange følger med i alt hvad der har det mindste med fodbold at gøre. Andre følger en bestemt klub. Nogen ser bare fodbold en gang i mellem. Men, de store begivenheder, samler alle foran skærmen. Selv dem der normalt ikke rigtigt følger med.


Vi spiller fodbold fra barnsben
Der er ikke noget underligt eller mystisk i at fodbold er så stort. Både herhjemme, i Afrika, Australien eller i Grønland, vokser børn op med fodbold. Der spilles fodbold, eller afarter af fodbold i baggårde, på lukkede veje, i parker og på græsplæner, af helt små piger og drenge.

I skolegården spilles der fodbold i hvert eneste frikvarter, i alle skolegårde verden over. Derfor er det en sport som alle har et forhold til, om ikke andet, så som et minde fra deres barndom.


At spille i klub
For nogen bliver det ikke kun et flygtigt minde, de melder sig i klub og spiller fodbold på et seriøst plan, allerede fra ti års alderen. Der er prestige i at være i klub. Det aftvinger respekt fra de andre piger og drenge, som nøjes med at spille videre i skolegården, eller finde andre fritidsinteresser.

De der melder sig i klub i en ung alder, falder i to grupper. Den ene gruppe stopper aldrig igen. De bliver ikke nødvendigvis professionelle fodboldspillere, men holder fast i sporten og bliver ved med at spille, hele livet igennem. Den anden gruppe stopper i teenagerperioden. Enten i midten eller i slutningen af perioden. De mister dog aldrig interessen for sporten og nogen vælger at starte igen, senere i livet. Begge grupper følger sporten med stor interesse, hele livet igennem, uanset om de selv spiller eller ej.


Vi mister aldrig interessen
Fordi fodbold på den måde er med os, som en del af selve barndommen og ungdommen, så mister vi aldrig interessen helt. Nogen får andre interesser som optager dem mere end fodbold. Men når landsholdet har kvalificeret sig til VM, så er vi alle interesseret igen. Fodbold er ikke bare en sport, det er en fællesnævner, som alle har et forhold til. For nogen er det et meget nært og dybt følt forhold, for andre er det mere flygtigt.


18+, spil ansvarligt, stopspillet.dk, Selvudelukkelse: Rofus.net, Regler & vilkår gælder.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER