Brasilien
V. Aboubakar (90), V. Aboubakar (90)
Jonas Corap

Cameroun sikrede sig flot sejr mod Brasilien

På trods af sejren til Cameroun så blev gruppespillet endestationen for den afrikanske-nation ved dette VM.
Da Cameroun og Brasilien tørnede sammen i sidste runde af gruppespillet så var det et Brasilien-mandskab som sparede en masse af de normale startere, da de allerede havde sikret sig videre avancement i turneringen. For Cameroun var det en kamp, hvor det afrikanske-land var nødsaget til at hente en sejr hjem i håb om avancement, samtidig med at den anden kamp i gruppen mellem Serbien og Schweiz også skulle flaske sig i deres favør.

I første halvleg var Brasilien bedst dog skabte Cameroun også enkelte farlige situationer, hvor Brasilien fik deres første afslutning mod mål imod sig ved dette VM. Specielt Gabriel Martinelli udviste en stor målrettet indsats for at vise sig frem for landstræner Tite. Det var tydeligt i første halvleg, at mange af de brasilianske spillere ikke var vant til at spille med hinanden, da kombinationerne ikke just sad i skabet. Holdene gik til pause ved stillingen 0-0.

Anden halvleg blev spillet i et højt tempo, hvor spillet bølgede frem og tilbage, og begge mandskaber spillede sig til nogle farlige chancer, hvor adskillige store chancer blev brændt. I det 92. minut scorede Vincent Aboubakar til 1-0 efter et flot hovedstødsmål efter et suverænt indlæg fra Jerome Ngom Mbekeli. Aboubakar valgte at juble ved at hive trøjen af hvilket blev takseret til hans andet gult kort hvilket betød at han modtog marchordre fra kampens dommer.

Kampen sluttede 1-0 til Cameroun som sikrede sig en imponerende sejr, dog rakte det ikke til videre avancement, da Schweiz sikrede sig en 3-2 sejr over Serbien, som dermed sikrede sig andenpladsen i puljen. Brasilien som endte som etter i gruppen møder Sydkorea i ottendedelsfinalen som spilles på mandag klokken 20.