Fodbold nyheder

Top 10:
VM-nationer med bedste kampform

Af Niklas Gerster

Hvilke VM-lande står skarpest i forhold til flest spilleminutter i klubberne? Få overblikket her.
Article image
Der skal meget til for, at man kan vinde en gigantisk turnering som VM. En spillertrups kvalitet og erfaring bliver ofte nævnt som nøgleparametre, når de afgørende situationer opstår. Men spillernes kontinuerlige spilletid og deraf kampform i klubberne bliver af mange eksperter også fremhævet som en meget afgørende faktor. Men hvilke VM-lande står egentlig skarpest her?


CIES Football Observatory som er en international hjemmeside, der leverer diverse fodbolddata, har oplistet hvilke landes spillere, som har opnået flest minutter i deres klubber i løbet af 2022. Du gives her en top 10 over de nationer, som har det højeste gennemsnit i forhold til spilleminutter i klubberne i hele 2022:

10. Argentina
Gennemsnitlige spilleminutter: 3083

9. Sydkorea
Gennemsnitlige spilleminutter: 3109

8. Frankrig
Gennemsnitlige spilleminutter: 3131

7. England
Gennemsnitlige spilleminutter: 3149


6. Holland
Gennemsnitlige spilleminutter: 3168

5. Kroatien
Gennemsnitlige spilleminutter: 3181

4. Tyskland
Gennemsnitlige spilleminutter: 3216

3. Mexico
Gennemsnitlige spilleminutter: 3258

2. Brasilien
Gennemsnitlige spilleminutter: 3329

1. Portugal
Gennemsnitlige spilleminutter: 3378

Det er altså Portugal og Brasilien, som har den bedste kampform, og begge hold er da også allerede avancerede til ottendedelsfinalerne. Måske de flere minutter på banen kan føre en af de to lande helt til tops?

Det har forud for slutrunden også været et af de store temaer, at flere af de danske landsholdsprofiler ikke har været i den mest optimale kampform i forhold til at være toptunede til de afgørende kampsituationer.

Dette afspejles også på oversigten ved CIES Football Observatory, da Danmark kun er at finde på 18. pladsen med et gennemsnitligt minutantal på 2670.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik