X S. Al Dawsari (45)
Daniel Solving

Polen pligtsejrede over Saudi Arabien

Polen slukkede for den arabiske glæde.
Heltene fra Saudi Arabien gjorde Messi og Argentina til skurken, da de sensationelt slog dem 2-1 i første kamp. Drømmen om videre avancement fra gruppen levede i høj grad, da tre point over Polen skulle jagtes.

Saudi Arabien skulle møde Polen, og kom ud til kampen med stor tro på tingene. Polen startede aggressivt ud, og på få minutter fik de hele tre kort. Lige inden pausen fik Polen hul på bylden, hvor to afleveringer i dybden, og en bold ind i feltet blev sat op i net-taget af Piotr Zielinski.

Lewandowski der er en af Polens helt store profiler havde forinden kampen aldrig scoret til en VM-slutrunde, men i dag lykkedes det efter en kæmpe blunder i det Saudi Arabiske forsvar at få åbnet scoringskontoen under VM.

Dog var det en anden polsk spiller, der stjal rampelystet. Holdkammeraten og den erfarne keeper Wojciech Szczesny var dagens helt. Saudi Arabien fik muligheden for at komme ind i opgøret inden pausen ved hjælp fra VAR rummet. Et tyndt straffespark. Kommentatoren Martin Jørgensen gjorde sig bemærket med en sjov kommentar i forlængelse af det dømte straffespark.

- Hvis du giver et straffe på det der, så er det lige før, at du får lov til at kommentere anden halvleg alene, udbrød Martin Jørgensen.

Retfærdigheden sejrede dog, da Szczesny tog straffesparket, efterfulgt af en fantom redning.

Saudi Arabiens skarphed manglede på trods af en fin præstation. Kvaliteten i afslutningerne og chancerne var ikke imponerende, og det straffede Polen ved hjælp af deres keeper. En besynderlig situation skete da indskiftede Al Abed blev skiftet ud i samme kamp igen igen, for anden kamp i træk.

Lewandowski havde dog muligheden i slutningen af kampen for at udbygge hans statistik, men friløberen resulterede i en kæmpe chance, der blev misbrugt. Polens formationsændring ved indskiftningen af Kaminski så ud til at virke.

Om Saudi Arabien kan hanke op i sig selv oven på nederlaget i dag, får vi at se når de i sidste spillerunde møder Mexico. Gruppen er stadig åben og intet er udelukket.