R. Firmino (6), D. Núñez (21), D. Núñez (42)
C. Adams (9)
Henrik Varbøl Andersen

Alisson og Nunez sikrede Liverpool sejren

Hjemme på Anfield storspillede Liverpool i første halvleg, mens Alisson sikrede sejren med storspil i anden halvleg.
På sidelinjen var der debut til Nathan Jones som ny manager hos Southampton. Han kunne ikke trykke på næven med Jürgen Klopp på Liverpool-bænken, da tyskeren var sendt i karantæne på tribunen efter hans verbale angreb på linjevogteren i Manchester City kampen.

Liverpool har været sløve startere i denne sæson, men i dag ville Firmino det anderledes. Allerede efter seks minutter satte han hovedet på et frispark fra Andy Robertson, og bolden sejlede over i det lange hjørne, og sendte hjemmeholdet i front.

Den føring holdt blot tre minutter, da gæsternes dødbolds specialist James Ward-Prowse sendte et perfekt indlæg ind til Che Adams, som headede udligningen i nettet, og gjorde The Kop tavse.

Målfesten fortsatte og denne gang var det Darwin Nunez, der lavede sit fjerde Premier League mål. En perfekt aflevering fra Harvey Elliot, satte en helt fri Nunez indersiden på, og passerede let Gavin Bazunu i Southampton-målet.

Nunez var ikke færdig i første halvleg, og fem minutter før pausefløjtet dukkede han op og sendte et fladt indlæg fra Andy Robertson ind til 3-1. Det blev ikke til mere, og Nathan Jones og resten af Southampton mandskabet kunne prise sig lykkelige for, at det ikke var gået værre.

Gæsterne kom godt ud til anden halvleg, mens Liverpool satte tempoet ned og overlod initiativet til udeholdet. Indenfor det første kvarter måtte Alisson hele to gange redde Liverpool, da en Southampton-spiller var alene med ham.

Begge gange viste Brasiliens VM-målmand at han er en af verdens bedste i disse en mod en dueller, og han satte samtidig nok en fed streg under, at han ubetinget er nummer et i Liverpool og Brasilien.

Spillet bølgede frem og tilbage men der var ikke mange åbne muligheder til nogen af holdene. Med et kvarter igen kom Che Adams først på et indlæg, men endnu engang viste Alisson stor klasse, da han fremragende reddede forsøget og Liverpool fra at indkassere endnu en scoring.

Mere blev det ikke til på Anfield hvor Nunez med to mål og Alisson med tre verdensklasse redninger sendte Klopps tropper på VM ferie med snor i top-4.