Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Louis Andersen

Europæisk nation vil skifte navn efter VM

Måske skal vi i fremtiden vænne os til at kalde Wales' landshold for Cymru.
Wales’ landshold kan meget muligt komme til at hedde Cymru i fremtiden.
Cymru er walisernes eget navn for Wales, som også bruges internt af det walisiske fodboldforbund og på deres sociale medier, når de omtaler fodboldlandsholdet. Derfor vil et internationalt navneskift til Cymru være oplagt ifølge Noel Mooney, direktør for det walisiske fodboldforbund:

- Vores landshold bør altid kaldes Cymru, for det kalder vi walisere vores forskellige landshold. Tager man et kig på vores hjemmeside, vil man opdage, at vi skriver Cymru hele tiden, fortæller direktøren til The Guardian.

Mooney fortæller samtidigt, at fodboldforbundet allerede har holdt møder med UEFA om et potentielt navneskift, så det walisiske landshold fremover omtales som Cymru i internationale turneringer. Han udtaler, at der dog er et stykke vej endnu:

- Der går et stykke tid, før navneændringen bliver en realitet. Derfor rejser vi til VM i Qatar som Wales. Men jeg tror, vi får mange givende møder i 2023 med vores interessenter, forskellige beslutningstagere og råd, siger han.

- Vi er en meget åben og demokratisk organisation, så det er ikke en beslutning, vi kan tage fra dag til dag. Jeg vil sige, at vi arbejder hen mod et skifte, men det er ikke fast besluttet, lyder det.

Monney besluttede at gå videre med ideen under lodtrækningen til EM-kvalifikationen, hvor Wales havnede i gruppe med Tyrkiet, der tidligere på året lavede et lignende navneskift. De omtales nu international Türkiye i stedet for Turkey.

Det walisiske landshold har for første gang i 58 år kvalificeret sig til VM, hvor de er kommet i gruppe med England, USA og Iran.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER