Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Niklas Gerster

Brøndby-stemningsgruppe stopper tribuneaktiviteter øjeblikkeligt

Kontant afregning fra Brøndbys fangruppering Alpha som langt fra er tilfredse med dagens nyhed omkring, at Brøndby IF nu kommer i amerikanske hænder.
- En ny majoritetsejer, som har ejerskab i andre fodboldklubber rundt om i verden og samtidig med en baggrund og et virke, som vi stiller os yders kritiske overfor, ser vi som den absolut forkerte vej at gå for Brøndby IF. Det handler for det nye ejerskab udelukkende om at tjene penge på klubben, ikke til klubben.

Sådan lyder blandt andet et af hovedbudskaberne fra fangrupperingen Alpha til deres hjemmeside Sydsidenbrondby.dk. Alpha står for en stor del af den stemningsskabende aktivitet i Brøndby, men dette stopper de med fra dags dato ifølge udmeldelsen på deres hjemmeside. Aktiviteten som gruppen står for, er blandt andet tifoproduktion, capoarbejde og visuel støtte på stadion.

Der skulle således ikke gå ret længe fra nyheden om det nye ejerskab, til at de første kritiske røster fra Brøndby-fansene begyndte. Men på trods af deres store afstandtagen til de nye ejere fastslår gruppen dog samtidigt, at de vil være aktive for klubben, men at det vil blive på andre præmisser end hidtil. Alpha skriver videre:

- Det betyder ikke, at Alpha forsvinder. Brøndby IF er den klub vi elsker, og vi vil fortsat kæmpe for at gøre en forskel i Brøndby IF. På andre områder og uden at være aktive på tribunerne, og samtidig arbejde på at finde veje til, at Brøndby IF kan blive en fodboldklub med de værdier og en struktur, som vi tror på.

Ydermere skriver Alpha på hjemmesiden, at de er opmærksomme på, at ikke alle Brøndby-tilhængere deler gruppens holdning, og at de respekterer dette. Samtidigt appellerer de også til at de fans, som er tilhængere af at boykotte ejerskabet, vil tilslutte sig en stemningsboykot af klubbens resterende kampe inden vinterpausen. Alpha slutter deres meddelelse med et sidste afrundende budskab:

- Det er vores håb, at alle Brøndbyfans spørger sig selv om, hvorfor de holder med netop Brøndby IF. Som alle andre Brøndbyfans nyder vi sejren, begræder nederlagene, drømmer stort når spillet flyder og fejrer milepælene sammen med jer alle – men vi går ikke på kompromis med vores værdier i forsøget på at opnå succes.

Der er således lagt op til stor splittelse i den traditionsrige danske storklub. Kan det nye ejerskab mon blive succesfuldt, eller er klubben ved at save deres egen gren over?

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER