Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Jonas Corap

Vieira: Vil have flere muligheder for sorte trænere

Den 46-årige Crystal Palace-manager mener ikke, at der er lige muligheder for farvede trænere.
Crystal Palace-manager Patrick Vieira har givet sin mening til kende om manglen på sorte managers i fodboldverdenen til BBC Sport.

En rapport fra Black Footballers Partnership viste, at 43 procent af spillere i Premier League og 34 procent af spillerne i English Football League er sorte, men kun 4,4 procent af managers er sorte.

Vieira siger der mangler muligheder for farvede trænere:

- Vi bliver nødt til, at give farvede folk chancen. Vi er lige så gode som alle andre, og vi bliver nødt til at få chancerne ligesom alle andre.

- Når du kigger på top-5-ligaerne i verden, og når du kigger på antallet af sorte trænere i første eller anden divisionen, så er det ikke nok.

- Der er manglende muligheder der. Der er en manglende forbindelse fra sorte spillere, til de folk som tager beslutningerne.

- Men overordnet synes jeg ikke dørene er åbne for os, for at komme ind i ”management”. Når jeg taler om ”management”, så taler jeg om hold også på højere niveau.

Vieira tiltrådte som manager for Crystal Palace i 2021, og førte i sidste sæson klubben til en 12. plads. I denne sæson ligger de på 13. pladsen, hvor de spiller næste kamp lørdag mod Southampton.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER