E. Haaland (7), E. Haaland (32), R. Mahrez (55), J. Álvarez (76)
D. Khotcholava (39)
Niklas Gerster

FCK var statister på Etihad Stadium

FC København led til aften et klokkeklart nederlag til Manchester City. Haaland fortsatte sin stime, og en tilbagevendt FCK-keeper var den primære årsag til, at nederlaget ikke blev større.
Der ventede FC København en yderst vanskelig opgave, da de onsdag aften mødte mægtige Manchester City på Etihad Stadium i tredje runde af Champions League-gruppespillet.

Underdog-rollen for FCK blev ikke mindre af, at flere erfarne profiler såsom Nicolai Boilesen, Carlos Zeca og Rasmus Falk sad ude med skader til det store opgør. På trods af den klare favoritværdighed til City havde manager Pep Guardiola dog op til kampen udtrykt stor respekt over for det danske hold.

Om han så mente det 100 procent skal være usagt. I hvert fald startede to af de store offensive profiler Kevin De Bruyne og Phil Foden på bænken, hvilket indikerede at Guardiolas respekt over for FCK, måske trods alt var sparsom. Målmaskinen Erling Haaland var dog at finde fra start i City-angrebet.

Der gik da heller ikke lang tid før den farlige nordmand slog til. I 7. minut lagde Joao Cancelo et fladt indlæg ind, som blev afrettet af en FCK-fod, og Haaland opfattede den løse bold langt hurtige end alle andre i feltet, hvorfor han ugeneret kunne sparke den i nettet med det kolde højre.

I FCK-startopstillingen var der dog også bemærkelsesværdige ændringer. I målet stod Kamil Grabara nemlig placeret, og han fik således chancen efter en længere skadesperiode, og erstattede den ellers så formstærke Matthew Ryan.

Det tydede på at være en fornuftig beslutning fra cheftræner Jacob Neestrup, da Grabara diskede op med en række fine redninger på flere kompetente skudforsøg fra Haaland og Jack Grealish. Men på trods af gode indgreb fra Grabara, var de lynhurtige City-kombinationer bare en alt for stor mundfuld for FCK-forsvaret.

Grabara måtte i 32. minut derfor igen lade sig passere, da han kun kunne halvklare en flad afslutning fra Sergi Gomez. Den løse ripost røg ud for fødderne af Haaland, som stille og roligt lagde den i det tomme net. Herefter fremviste han med et køligt ansigtsudtryk to fingre i luften. Han lignede en mand, der ikke ville nøjes med to mål i aften.

Gomez som havde fået en sjælden startplads, gjorde en fin indsats for at vise sig frem. Kort før pausen sendte han igen en hård flad bold ind i feltet, og for enden af den stod Erling Haaland, og kunne lugte sit hattrick. Det kom Davit Khocholava i vejen for, men georgieren endte dog også med at lave et uheldigt selvmål.

En første halvleg der stod på ren overlevelse for FCK. 3-0 på måltavlen og 18-0 i skudforsøg. Det eneste der for alvor var positivt for FCK i første halvleg, var den flotte opbakning, der var fra FCK-fansene på lægterne, som klart dominerede lydbilledet på Etihad.

Haaland fik ikke sit hattrick, men holdt i stedet en fortjent tidlig fyraften, og blev pillet ud i pausen. Det var FCK nok meget tilfredse med, men alligevel lavede de en formationsændring, således de spillede med fem i bagkæden.

Det holdt dog ikke City fra fadet, og der gik ikke længe, før Marko Stamenic nedlagde Joao Cancelo i en indlægssituation. Dommeren pegede på pletten, og Riyad Mahrez eksekverede straffet på vanligt kølig manér, og dermed stod der 4-0 i 54. minut.

Flere unge kræfter fik chancen af Guardiola, nu hvor kampens udfald var soleklart. Det bragte kampens intensitet ned, men ud af det blå opstod så en stor chance til FCK. Hakon Haraldsson vandt bolden på midten, hvorefter han drev den afsted, og spillede Paul Mukairu fri på kanten. Nigerianeren tøvede dog med at afslutte, og tog i stedet et træk, hvorefter hans skud blev reddet af Ederson.

På det efterfølgende hjørnespark ragede Valdemar Lund så godt op, og headede snert forbi stolpen. To store chancer for at reducere for FCK, men bedst som de endelig bed lidt fra, satte City tempo på den anden vej.

En hurtig igangsætning af Ederson røg efterfølgende videre til Jack Grealish, som drev bolden hele vejen ned til feltet. Her fandt han Riyad Mahrez, som spillede den på tværs til Julian Alvarez, der scorede til 5-0.

Herefter trillede City stille og roligt kuglen rundt i resten af kampen, og dommeren føjede ingen tillægstid til. En dag på kontoret for City, og omvendt var FCK komplet chanceløse til aften.